Daniel Koster
Daniel Koster 11 feb 2017

De meest effectieve manier om ervoor te zorgen dat mensen op je e-mail reageren

Of het nou is voor een afspraak, een vraag of iets anders: je wilt graag dat mensen op je e-mail reageren. Nu kun jij je in allerlei bochten wringen om dit voor elkaar te krijgen. Wat blijkt? Er is een simpele manier om de kans dat iemand reageert te vergroten.

Wij zouden WANT.nl niet zijn als we deze manier niet met jou deelden. Het meest opvallende is nog wel dat het hierbij enkel gaat om de manier waarop jij een e-mail afsluit. Dat is in ieder geval wat een onderzoek uitwijst.

Zo laat je mensen hopelijk op je e-mail reageren

In dit onderzoek wordt gekeken naar de manier waarop je je mail het best kunt afsluiten. Over het algemeen worden mails vaak afgesloten met woorden als ‘cheers’, ‘bedankt’ of ‘met vriendelijke groet’. Echter leidt dit bij lange na niet tot de meeste reacties.

Zo kun je wanneer je afsluit ‘met vriendelijke groet’ verwachten dat ongeveer de helft van de ontvangers reageert. Wil je de response rate verhogen naar twee derde? Dan is het beter af te sluiten met ‘alvast bedankt voor je reactie’.

Het blijft hopen

Het onderzoek wijst namelijk uit dat dat leidt tot een response rate van 65,7 procent. Een aanzienlijk verschil dus, en dat alles door op een andere manier af te sluiten, wauw. Deze truc gaan wij honderd procent zeker toepassen.

Er is meer..

Natuurlijk ben je er dan nog lang niet. Je mailtje moet verder ook hout snijden. Wat kan helpen is je aan deze e-mail etiquettes te houden. Zo verhoog je de response rate vast en zeker nóg meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De meest effectieve manier om ervoor te zorgen dat mensen op je e-mail reageren
Sluiten