Rutger Houweling
Rutger Houweling Home 17 feb 2017

Op naar een efficiënte werkvloer: Luxafor lamp vertelt wanneer je mag worden gestoord

Het is op de meeste kantoren normaal om continu op elkaar af te stappen voor een praatje of omdat ze simpelweg iets van je moeten. Dit komt niet altijd even goed uit en kan voor extra stress zorgen. Het Luxafor LED-lampje zorgt ervoor dat je op bepaalde momenten kunt doorvlammen.

Koptelefoon op, Luxafor lampje aan en knallen maar

In eerste instantie zou je wellicht denken dat zo’n lampje onzin is. Je moet te allen tijden klaar staan voor collega’s. True, maar er bestaat ook nog zoiets als een efficiënte workflow en een planning waaraan je je moet houden. Er zijn dus genoeg momenten op een dag waarop je écht niet wil worden gestoord. En als een headphone niet werkt, dan maar het Luxafor lampje.

Onderzoek: afleiding kost je anderhalf uur

Afleiding schijnt gemiddeld zo’n 86 minuten van je dag te kosten. De snelle rekenaar snapt dat dit ruim zeven werkuren in een vijfdaagse-werkweek zijn. En dat is bijna een volledige werkdag. Per week! Daarnaast kan het zo’n 25 minuten kosten om weer in dezelfde workflow te komen. Daarom kun je Facebook maar beter uitzetten, want als er ‘iemand’ is die op een dag voor afleiding zorgt… De Luxafor LED-lamp is dus zo’n gek idee nog niet.

Drie modellen: welke heb jij nodig?

De Luxafor is in drie modellen verkrijgbaar. Het kleinste model plug je in de USB-aansluiting van je laptop, de ander maak je vast aan je beeldscherm en de grootste variant zet je op je bureau. De grootste Luxafor verbind je via Bluetooth met je computer. Voor een aanslag op je portemonnee hoef je het niet te doen. De Luxafor is vanaf twintig euro hier te koop. Time is money!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Op naar een efficiënte werkvloer: Luxafor lamp vertelt wanneer je mag worden gestoord
Sluiten