Handige tips en tricks om je eigen fotostudio te maken

Het is geen overbodige luxe om als fotograaf over een fotostudio te beschikken. Echter moet je een flinke duit in het zakje doen om er eentje tot stand te brengen. Dat dacht jij!

Wij hebben namelijk allerlei tips en tricks voor je in petto waarmee je zelf een fotostudio in elkaar flanst. Het mooie hieraan is dat je hiervoor niet per se een gigantische ruimte hoeft te vinden en huren. Er zijn allerlei gemakkelijke manieren om zelfs bij jou thuis een fotostudio te creëren.

Je eigen fotostudio maken: een fluitje van een cent

Wat handig is aan deze tips, is dat ze zich op allerlei objecten richten. Of het nou gaat om kleine- of grote objecten, jij bent nu van creatieve manieren voorzien om ze te fotograferen.

Onze favorieten? Het gebruik van bakpapier om een licht diffuser te maken vinden wij nice. Of wat dacht je van het zelf maken van een softbox? Vooral die laatste, waar je nog geen vijf euro voor kwijt bent, vinden wij briljant!

fotostudio

Meer tips?

Zo, nu jij je eigen studio door middel van allerlei objecten kunt maken moet het wel goed komen met jou. Maar er is meer. Let er wel op dat alles goed is verlicht. Dat krijg je voor elkaar met driepuntsbelichting. Als je dan ook nog de gehele gratis fotografiecursus van Harvard doorloopt én deze DIY-hacks checkt, dan kan het bijna niet meer fout.

Reageer op artikel:
Handige tips en tricks om je eigen fotostudio te maken
Sluiten