We love technology: je kunt nu je eigen pizza 3D-printen

O yes, de (pizza)wereld is op zijn kop gezet. Naast dat jij naar de pizzeria kunt lopen voor een stuk Italiaans genot of een diepvriespizza in de oven kunt knallen, is er nu een derde optie. Je kunt je eigen pizza 3D-printen. Nice!

De Italiaanse pizza verovert het heelal

Het meest opvallende is nog wel dat dit apparaat door NASA is ontwikkeld. Of nou ja, door Anjan Contracter en zijn 3D-printbedrijf ‘BeeHex’ in opdracht van NASA. De ruimtevaartorganisatie gaf hun 116.000 euro en de missie mee om een machine te ontwerpen die gemakkelijk eten produceert. Contracter zijn missie is geslaagd en hoe: een pizza 3D-printen is nu mogelijk.

Een fluitje van een cent

Uiteindelijk is zelf je eigen pizza maken easy. Deeg, mozzarella en tomaten worden verdund waardoor het gemakkelijker is om ze te printen. Vervolgens is er een app nodig om de vorm en dikte van de pizza te bepalen. De pizza wordt vervolgens in vier minuten geprint. Dan moet-ie de oven in en smullen maar!

Een voedselrevolutie

De culinaire wereld verandert constant. Contracter gelooft dat zijn pizza-printer de volgende stap is. Hij denkt namelijk dat elk huishouden over een paar jaar een 3D-printer thuis heeft staan. Het bereiden van pizza’s is een stuk sneller én efficiënter via zijn printer dan wanneer-ie op de ‘ouderwetse’ manier wordt gemaakt.

Pizza-3d-3-WANT

Eerst zien, dan geloven

Voor nu zien wij dat nog niet gebeuren. De 3D-printer is nog tamelijk aan de prijs en iets te ingewikkeld voor de ‘gewone’ consument. Daarnaast twijfelen wij ook nog aan de smaak en hoe de pizza er uitziet. Kan-ie tippen aan de heerlijke pizza’s van de plaatselijke pizzeria?

Wie weet gaat dat in de komende jaren flink veranderen. Dat de 3D-printer wat toegankelijker wordt en de pizza’s heerlijk smaken én ogen. Dan zou Contracter en zijn team het begin van iets groots zijn, zoals magnetrons dat waren in de jaren zeventig.

pizza-3d-2-WANT
De 3D-geprinte pizza

Je pizza 3D-printen: nog even wachten

Voor nu moet je het dus nog even houden bij de diepvriespizza. Voor ons persoonlijk is het zelf maken van een pizza, inclusief zelf pizzadeeg maken, toch iets teveel moeite. Wanneer de BeeHex er eindelijk is, kan dat veranderen. Wij zijn benieuwd.