Uit betrouwbare bron: eind 2018 verschijnt de PlayStation 5

De PlayStation Pro ligt amper een half jaar in de winkelschappen, maar bij Sony schijnen ze al druk bezig te zijn met een compleet nieuwe console. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde analist Damian Thong kunnen we over anderhalf jaar al aan de slag met de PlayStation 5. Opvallend snel als je het ons vraagt.

Waarom zou Sony al zo snel met de PlayStation 5 komen?

Damian Thong is analist bij Macquarie Capital Securities en verdiept zich in de gaming industrie. Zo wist hij eerder ook de PlayStation 4 Slim en PlayStation 4 Pro correct te voorspellen. Daarom hechten experts en kenners veel waarde aan deze voorspelling.

Als dit gerucht werkelijkheid blijkt te zijn is dat zeer opvallend, want dat zou betekenen dat er amper vijf jaar tussen de release van PS4 en de PS5 zit. Om dit in perspectief te plaatsen: tussen de release van de PS2 en de PS3 zat zes jaar en op de PS4 moesten we zelfs zeven jaar wachten. Daarnaast kreeg de PS4 eind vorig jaar een stevig opknapbeurt in de vorm van een Pro-versie. Deze lijkt dus nu al een kort leven beschoren te zijn.

Het is nog gissen waarom Sony al zo vroeg met een nieuwe console zou komen. Waarschijnlijk heeft de aankomende release van de Xbox Scorpio hiermee te maken. Microsoft wil met dit ambitieuze project de PS4 Pro gaan overklassen om zo het gat met Sony te verkleinen. Deze nieuwe en verbeterde Xbox gaat waarschijnlijk nog dit jaar verschijnen. Het lijkt er dus op dat Sony de wind uit de zeilen van de Scorpio wil nemen door al snel met een compleet nieuwe console te komen.

Check ook gerust ons dossier Gaming WANT waar wij alles wat écht tof is op het gebied van gaming bespreken.

Dit artikel verscheen als eerste op Manners.nl.

Reageer op artikel:
Uit betrouwbare bron: eind 2018 verschijnt de PlayStation 5
Sluiten