David van Benthem
David van Benthem Smart Home 21 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Het einde van het Google Home tijdperk: dit zijn de 3 gevolgen

Het is inmiddels alweer bijna 4 jaar geleden dat de Google Home uitkwam. Het was de eerste concurrent voor de pionier van Amazon’s Echo. Inmiddels is de Google Home uit Google’s eigen schappen gehaald. Wat betekent dat voor de toekomst?

Deze vraag beantwoorden wij in dit artikel. Opvallend is dat er ontzettend veel staat te gebeuren, maar dat er nog weinig zwart op wit staat.

2001 A Space Odyssey Google Home Sonos Ikea Symfonisk
Hey Google (Afbeelding: Google)

Geen paniek!

Dat de Google Home binnen afzienbare tijd niet meer verkrijgbaar is, is niet om bang van te worden. Zo krijgt het apparaat nog steeds ondersteuning en werkt Google Assistent precies zoals het dat altijd heeft gedaan. Wanneer die ondersteuning staakt is helaas onduidelijk. Wel is het zo dat het uit de schappen halen van het product de kans vergroot dat de Google Home binnen een paar jaar niet meer geüpdated wordt. Voor nu hoef je je daar gelukkig nog geen zorgen om te maken.

Is er al een opvolger voor de Google Home?

Ja en nee. Er zijn namelijk geruchten dat Google werkt aan een nieuwe slimme speaker die de concurrentie moet aangaan met de Sonos One. Aan de andere kant heeft Google zelf deze geruchten nog niet bevestigd. Een officiële opvolger is er dus nog niet. Natuurlijk is het wel logisch dat het bedrijf uit Mountain View achter de schermen werkt aan iets nieuws. Voor iets succesvols dat uit de schappen wordt gehaald, moet immers iets nieuws in de plaats komen.

Het was logisch geweest als Google tijdens Google I/O van dit jaar zijn opvolger had bekendgemaakt. De uitzonderlijke omstandigheden van dit jaar gooiden daar roet in het eten en inmiddels zijn veel techproducten, ook bij Google, vertraagd. Omdat de opvolger dus eigenlijk al aangekondigd had kunnen zijn, is het logisch dat hij binnen enkele maanden gepresenteerd wordt.

google home
De Google Home. (Afbeelding: Google)

Tijdperk en merknaam gaan hand in hand

Het is geen verrassing dat de waarschijnlijke opvolger een Nest is. Bij Google I/O 2019 kondigde de techgigant namelijk al aan dat het zijn Home merknaam om ging dopen naar Nest. Zo heet de goedkopere variant van de Google Home niet de Google Home Mini maar de Google Nest Mini.

Dat Google stopt met de Home als merknaam kan onderbouwd worden met het idee dat Google meer eenheid wil creëren. Allerlei nieuwe slimme apparaten van Google zoals routers en speakers dragen al de naam Nest met zich mee. Hoewel er dus nu misschien enige verwarring bestaat, zullen we later met Nest als naam meteen aan de slimme apparaten van Google denken.

Voor nu valt er gelukkig nog van alles te beleven met de Google Home. Ben je benieuwd naar de verborgen geheimen van deze slimme speaker? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Het einde van het Google Home tijdperk: dit zijn de 3 gevolgen
Sluiten