Einde van een tijdperk: Hyves stopt als sociaal netwerk en gaat zich volledig focussen op gaming

Ondanks dat we het niet meer gebruiken zijn we toch een beetje verdrietig vandaag. Hyves heeft namelijk officieel aangekondigd dat ze stoppen als sociaal netwerk en zich volledig gaan richten op online gaming. Gelukkig hebben we ons account nooit verwijderd zodat we vanochtend weer een aantal mooie herinneringen konden ophalen. Foto’s van onze jongere jaren en natuurlijk de briljante krabbels.

Het sociaal netwerk werd in 2004 opgericht en werd in 2010 voor zo’n 44 miljoen euro door Telegraaf Media Groep (TMG) gekocht. Alhoewel het exacte bedrag nooit bekend is gemaakt. Op het hoogtepunt had Hyves zo’n tien miljoen gebruikers en was het daarmee Nederlands grootste sociale netwerk. Op dit moment heeft de site nog maar 540.000 unieke bezoekers per maand. Deze gebruikers besteden zo’n zeventig procent van hun tijd om op Hyves games te spelen.

De Game portal is begin dit jaar opnieuw gebouwd en heeft ondertussen al een aanbod van meer dan vierhonderd verschillende spelletjes. “Dit aanbod groeit elke maand,” aldus TMG. Doordat gebruikers meer aan het gamen zijn en minder gebruik maken van de traditionele functie die Hyves als sociaal netwerk biedt is het een goede reden om zich nu volledig op gaming te richten.

Het nieuwe platform Hyves Games zal vanaf 2 december live gaan. Voorlopig kun je hier nog je favoriete spellen spelen of krabbels achterlaten. Heb je behoefte om al je foto’s, video’s, krabbels, www’s en blogs te bewaren, dan kun je tussen 15 en 29 november op de site een aanvraag indienen. Per e-mail krijg je dan een bericht om deze te downloaden. Zorg ervoor dat je dit snel doet, want Hyves zal tot eind december 2013 de verzoeken verwerken.

Wil je overigens een kijken nemen in het Hyves HQ? Zorg er dan voor dat je op 2 november naar de Museumnacht Amsterdam gaat. The Big Internet Museum neemt het hoofdkwartier voor een nacht over.

Reageer op artikel:
Einde van een tijdperk: Hyves stopt als sociaal netwerk en gaat zich volledig focussen op gaming
Sluiten