Einde van een tijdperk: Sony stopt met SingStar-service

In de tijd van de PlayStation 2 was de game SingStar één van de fijnere titels om tijdens een feestje te spelen. Binnenkort wordt er door Sony een streep doorgezet.

Op 31 januari 2020 worden de services van SingStar beëindigt. Dat betekent dat wanneer je de game nog in je bezit hebt, dat je vanaf dat moment geen nummers meer kunt downloaden.

Er komt een einde aan SingStar

Wanneer je de game nog in je bezit hebt, dan kun je de nummers die je hebt gedownload wel blijven spelen. Op de PlayStation 4 is het dan nog wel mogelijk om nummers te downloaden die je eerder hebt gekocht en daarna hebt verwijderd. Op de PlayStation 3 wordt de service in zijn algeheel weggehaald. Het is dan dus niet meer mogelijk om reeds gekochte nummers opnieuw te downloaden. Het is dus zaak om voor die tijd al je nummers te downloaden zodat je het kunt blijven spelen wanneer je dat graag doet.

Singstar
(Bron: Sony)

Ook is het nog steeds mogelijk om de nummers die gewoon op de disc te blijven spelen. Het is echt puur de netwerk-service van SingStart die er mee gaat stoppen. Ook is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van het scoreboard, challenges of content die gemaakt is door andere gebruikers. En daarmee komt er toch wel een einde aan een lange periode. Destijds op de PlayStation 2 was het toch wel een dingetje dat je met twee microfoons in een battle naar het televisiescherm zat te schreeuwen. Er zijn enorm veel verschillende games met verschillende genres uitgegeven, totdat besloten werd dat de game een live-service ging worden. Als gebruiker kon je op die manier veel makkelijker bepalen welke nummers je wilde gaan zingen. Op elke uitbreiding had je namelijk altijd een paar nummers bij waar niemand op zat te wachten.

Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Einde van een tijdperk: Sony stopt met SingStar-service
Sluiten