Eindelijk! Een sportief horloge van TomTom met ingebouwde hartslagmeter

Loop jij met een smartphone om je bovenarm hard? Ok, het is handig als je naar muziek wilt luisteren tijdens het hardlopen, maar wij vinden het maar een last. Je hardloopdata bijhouden en analyseren kan namelijk ook met een horloge. Nu kennen wij TomTom vooral van de navigatiesystemen en het GPS-systeem voor het sporthorloge van Nike, maar ze hebben enige tijd geleden ook een eigen sporthorloge gepresenteerd. Of beter gezegd twee sporthorloges, de TomTom Runner en de TomTom Multi-sport.

De Runner hebben wij getest en waren daar niet helemaal tevreden over. De GPS reageerde traag en waren we genoodzaakt om met software-updates het horloge beter aan de praat te krijgen. Daarnaast ging de koppeling met de externe hartslagmeter voor om de borst ook niet soepel. Maar goed na update na update heeft TomTom het uiteindelijk voor elkaar gekregen om een beter sporthorloge af te leveren. Die externe hartslagmeter is alleen nog een last. Daarom introduceert TomTom de Runner Cardio en Multi-Sport Cardio, dit is het sporthorloge met ingebouwde hartslagmeter. Weg band rond de borst!

Door de ingebouwde hartslagmeter is het mogelijk om in jouw meest optimale hartslagzone te trainen. Dit is uiteraard afhankelijk van je doel die je kunt instellen via één van de vijf intensiteitszones. Sprint voor interval, Speed voor training op hoog tempo, Endure om je longinhoud te vergroten, Fat Burn voor trainen op een gemiddeld tempo en Easy voor de warm-up. Ligt je hartslag te hoog of te laag? Dan zal het horloge je een waarschuwing geven. Het horloge meet je hartslag dankzij een Mio optische sensor. Deze sensor signaleert verandering in de bloeddruk door licht door de huid van de pols te schijnen. Verder is het sporthorloge waterdicht en verloopt de besturing via één knop.

 
Interesse? De TomTom Runner Cardio kost 269,95 euro en de Multi-Sport Cardio kost 299,95 euro. Beide zijn hier te koop. Wij hopen het horloge overigens snel te bemachtigen zodat we onze ervaring met jullie kunnen delen.

Reageer op artikel:
Eindelijk! Een sportief horloge van TomTom met ingebouwde hartslagmeter
Sluiten