EISA Awards 2019: dit zijn de beste smartphones van het jaar (en meer)

De Expert Imaging & Sound Association rijkt al sinds 1982 jaarlijkse awards uit voor de beste elektronica producten van het jaar. Wat begon met de camera van het jaar, is inmiddels uitgebreid tot heel veel meer. Zo is ook de categorie Mobile Devices in het leven geroepen en zijn de winnaars van dit jaar bekend. Dit zijn de beste smartphones van het jaar!

EISA onthult beste smartphones van het jaar

In het afgelopen jaar hebben verschillende smartphones het levenslicht gevonden. Of het nu gaat om de Galaxy S10 serie van Samsung, de OnePlus 7 van OnePlus of de P30 Pro van Huawei: ze verschenen dit jaar. Maar welke van deze smartphones zijn nu precies het beste te noemen? De EISA, met een panel dat bestaat uit mensen van verschillende media wereldwijd, heeft onderzoek gedaan en gaf gisteren het antwoord op deze vraag.

In de categorie “Mobile Devices” zijn vier verschillende smartphones te vinden, die om vier verschillende redenen geprezen worden. De EISA kijkt onder andere naar de ‘Beste Smartphone’ (in het algemeen), de meest geavanceerde smartphone, de smartphone met de hoogste prijs/kwaliteitsverhouding en naar het best presterende ‘Lifestyle’ toestel. Dit zijn volgens de organisatie de winnaars:

 • Best Smartphone -> Huawei P30 Pro
 • Advanced Smartphone -> OnePlus 7 Pro
 • Best Buy Smartphone -> Xiaomi Redmi Note 7
 • Lifestyle Smartphone -> Honor 20 Pro
OnePlus 7 Pro NES
De OnePlus 7 Pro (Afbeelding: Mark Hofman / WANT

Overige winnaars in de categorie Mobile Devices

Uiteraard reiken de mobiele apparaten verder dan alleen smartphones. EISA heeft naast bovenstaande winnaars nog meer awards uitgedeeld in Mobile Devices. Zo vallen Earbuds, Headphones en speakers bijvoorbeeld ook onder deze tak. Opvallend is dat Xiaomi met een heuse step in de lijst staat en dat we JBL meerdere malen tegenkomen. Daarnaast zien we dat de Sony WH-1000XM3, een van de meest populaire headphones van het jaar, is uitgeroepen tot beste Noise-Cancelling Headphones.

Hieronder alle winnaars op een rij:

 • Best Earbuds -> JBL Reflect Flow
 • Best Noise-Cancelling Headphones -> Sony WH-1000XM3
 • Consumer Noise-Cancelling Headphones -> JBL Live 650BTNC
 • Electric Vehicle -> Xiaomi Mi Scooter Pro
 • Mobile Speaker -> LG XBOOM Go PK7
 • Party Speaker -> JBL PartyBox 100
 • Wireless In-Ear Headphones -> OnePlus Bullets Wireless 2

Uiteraard zijn er nog heel veel meer awards uitgerekend door de EISA. Zo werden ook awards in de categorie Hi-Fi, Home Theatre Audio, Home Theatre Display & Video, In-Car Electronics en Photography uitgereikt. Benieuwd naar de winnaars in deze categorieën? Check dan zeker even de website van EISA!

Reageer op artikel:
EISA Awards 2019: dit zijn de beste smartphones van het jaar (en meer)
Sluiten