Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 1 juli 2017

EkoFARMER brengt het platteland naar de stad

Stadslandbouw is een idee waar al heel lang mee wordt gespeeld. Het zou een geweldige oplossing zijn om binnen steden altijd verse groenten en andere gewassen tot je beschikking te hebben. Deze komen doorgaans van ver buiten de stad en tegen de tijd dat ze in de supermarkt aankomen zijn ze al half vergaan. Het probleem met in de stad verbouwen is echter dat er weinig ruimte is en dat de beschikbare ruimte ook nog peperduur is.  Volgens het Finse bedrijf Exsilio zijn dit echter non problemen als je werkt met de EkoFARMER.

Klein stukje boerderij van 13 meter

EkoFARMER is een module van 13 meter lang, waarmee bijna elke gewas verbouwd kan worden. In principe kun je het overal aansluiten waar water en elektriciteit is en het verbouwen aan de module overlaten. De kleine stadsboerderij is voorzien van een systeem dat de planten automatisch water geeft, voor genoeg licht zorgt en ook nog de temperatuur in de gaten houdt. Omdat elke plant weer andere wensen heeft, kunnen deze settings uiteraard ook aangepast worden.

EkoFARMER

EkoFARMER voor bedrijven en organisaties

De makers van de EkoFARMER omschrijven het product als de tweede generatie verticaal verbouwen. De doelgroep van EkoFARMER bestaat uit organisaties, bedrijven en gemeentes. Deze zouden er zeker baat bij kunnen hebben om gewassen in relatief kleine hoeveelheden zelf te verbouwen. Denk maar aan een restaurant, waarbij de chef gebruik kan maken van de meest verse groenten of bedrijven die hun werknemers de gezonde toer op proberen te krijgen.

gewassen

Helaas is de EkoFARMER niet echt bedoeld voor de standaard consument en plaats je hem niet even in je achtertuintje. Wat je wel kunt doen is een boerderij tegen de muur bouwen. Met de muurboerderij van Plenty hoef je niet eens je huis uit om je gewassen te oogsten.

Reageer op artikel:
EkoFARMER brengt het platteland naar de stad
Sluiten