Breaking Bad’s El Camino: deze series verdienen ook een film!

Vorige week vrijdag verscheen El Camino op Netflix, een film die ons liet zien hoe het afloopt met Jesse Pinkman na de gebeurtenissen in Breaking Bad. Deze spin-off werd verrassend goed ontvangen door fans en ook de recensies blijken over het algemeen positief.

Vandaar dat wij ons afvroegen bij welke andere titels dit eventueel ook zou werken. We hebben daarom een lijstje gemaakt met enkele populaire series waarvan wij vinden dat ze wel een film verdienen.

5 series die ook een eigen ‘El Camino’ verdienen

Hoe leuk een nieuw seizoen van je favoriete serie ook kan klinken, El Camino heeft ons geleerd dat het soms beter is dat het verhaal door middel van een film wordt afgesloten. Hieronder zie je een aantal series waarbij wij denken dat een project als El Camino wel op zijn plaats is.

⚠️Dit artikel kan lichte spoilers bevatten ⚠️

Stranger Things

In juli dit jaar verscheen het derde seizoen van Stranger Things. Het bleek al snel dat veel kijkers erg te spreken waren over Dr. Alexei, een excentrieke Russische onderzoeker die dit jaar voor het eerst in de serie te zien was. Wij denken daarom dat een prequel rondom dit personage wel in de smaak zal vallen.

Netflix Stranger Things
De door Alec Utgoff gespeelde Dr. Alexei | (Afbeelding: Netflix)

Al zijn er naast Dr. Alexei natuurlijk ook nog een hoop andere personages die wel een eigen film mogen krijgen. Met Halloween komt The Simpsons overigens met een parodie aflevering op de populaire serie, wat ook een beetje als een spin-off film gezien kan worden.

Game of Thrones

Het maken van een spin-off film als El Camino is natuurlijk het leukst als het personage dat centraal staat een beetje interessant is. Gezien Game of Thrones boordevol met fascinerende karakters zit leent deze serie zich wat ons betreft perfect voor een dergelijk project.

Game of Thrones Emmys
Een greep uit de vele personages die Game of Thrones te bieden heeft | Bron: HBO

We denken dat fans met name open zullen staan voor een film rondom Arya Stark. Dit omdat aan het einde van de serie duidelijk werd dat zij een nieuw avontuur tegemoet ging. Daarnaast zou het wellicht ook interessant zijn om te zien hoe de nieuwe Night’s Watch het er vanaf brengt.

De acteur die Tormund Giantsbane speelt krijgt overigens wel een eigen show, al gaat het hier om een non-fictie programma.

Westworld

Als er één serie is waar een interessante film omheen te bedenken is, dan is het wel Westworld. Dit omdat het zich in een bizarre wereld afspeelt waarmee je als scriptschrijver wat ons betreft alle kanten op kan. Het gaat dan natuurlijk wel iets totaal anders worden dan El Camino.

Mochten we ooit van een dergelijke film kunnen gaan genieten dan zal dat waarschijnlijk pas na het derde seizoen zijn, welke ergens in 2020 zal gaan verschijnen.

Community

Dit is wellicht een heel ander soort serie dan de titels hierboven, maar dat neemt niet weg dat een film interessant kan zijn. Met name omdat fans op een gegeven moment de hashtag #sixseasonsandamovie de wereld in geholpen hebben.

Of een dergelijke film er na het afronden van de serie er nog gaat komen betwijfelen we echter. Acteur Ken Jeong is eind dit jaar overigens te zien in de live-action remake van Lady and the Tramp.

Orange Is The New Black

Gezien de grote fanbase denken wij dat een film rondom Orange Is The New Black zeker zal aanslaan. De serie mag dan wellicht afgelopen zijn, maar de kans is groot dat veel kijkers desondanks wel openstaan voor nieuw materiaal.

Orange is the New Black
Orange is the New Black | Bron: Netflix

Wat ons betreft zou het vooral interessant zijn als de film zich zou richten op het leven buiten de gevangenis. Al begrijpen we het ook wanneer kijkers het dan niet meer zo interessant zouden vinden. Al laat El Camino ons ook een wereld zien waarin er geen sprake is van Walter White, dus verandering hoeft niet perse slecht te zijn.

De voorgangers van El Camino

El Camino is echter niet de eerste film die rondom een succesvolle serie is verschenen. Zo zijn er in het verleden al talloze films gemaakt die gebaseerd zijn op televisieprogramma’s. Een goed voorbeeld daarvan is Deadwood: The Movie, dat de gelijknamige serie moest afsluiten. Gezien deze vroegtijdig moest stoppen vonden veel mensen een film die het verhaal afrondde wel een acceptabel alternatief.

Hetzelfde geldt voor de DVD-film ‘The Final Break’, dat als finale voor Prison Break moest dienen. Al kwam er daarna alsnog een nieuw seizoen en werd er vervolgens nog zesde aangekondigd.

El Camino review

Mocht jij na het lezen van dit artikel meer willen weten over de film rondom Breaking Bad dan kun je hier een spoiler-vrije review lezen.

El Camino: A Breaking Bad Movie
Afbeelding: Netflix

Als je enkel benieuwd bent of je El Camino kunt zien zonder al teveel voorkennis van Breaking Bad dan is dit artikel wellicht interessanter.

Reageer op artikel:
Breaking Bad’s El Camino: deze series verdienen ook een film!
Sluiten