Kiara Angelino
Kiara Angelino Tech 11 mei 2017

De Elbow cassettespeler maakt cassettebandjes weer nuttig (en hip)

Cassettebandjes, als je jongeren ernaar vraagt kijken ze je waarschijnlijk schaapachtig aan. Een decennia of twee geleden waren cassettebandjes alleen net zo belangrijk als de smartphone nu is. Dit nieuwe concept voor de cassettespeler kan er echter voor zorgen dat het cassettebandje een comeback krijgt. Sony, word je wakker?

De Elbow cassettespeler

De ‘slimme’ cassettespeler werd vorig jaar door het bedrijf BrainMonk onthuld. Als je naar dit concept kijkt vraag je jezelf waarschijnlijk af waarom men niet eerder met dit idee is gekomen. Elbow is compact apparaatje dat de iconische Walkman van Sony moet vergeten.

Hoe werkt ‘ie?

Om muziek af te spelen moet je Elbow op het cassettebandje plaatsen. Op de Elbow zit een draaier, die in twee richtingen kan worden gedraaid. Met de draaier kun je de Elbow vastmaken en muziek afspelen. Om de andere kant van het cassettebandje te beluisteren moet Elbow aan de andere kant worden geplaatst. Deze methodiek gaat dus nog steeds handmatig.

Op de Elbow cassettespeler zitten knoppen voor het volume en om door te spoelen. Daarnaast heeft de cassettespeler aan de zijkant een 3,5 millimeter headphone jack en een mini usb-poort. Via de usb-poort kan het apparaatje opladen en muziek naar de computer overzetten.

Het is nog niet bekend of ‘ie echt wordt verkocht en hoeveel het apparaat dan gaat kosten. Wij zullen dus moeten wachten totdat het bekend is. Ben jij benieuwd naar nog meer toffe apparaten waarmee je muziek kunt afspelen? Check deze compacte platenspeler in vorm van een schijf.

Reageer op artikel:
De Elbow cassettespeler maakt cassettebandjes weer nuttig (en hip)
Sluiten