Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 20 apr 2019

Electronic Arts gaat de servers van Burnout Paradise sluiten

Om een game online te spelen heb je een server nodig. Vaak wordt een game na de release een paar jaar ondersteund met die servers, maar er gaat ook een moment komen waarop de uitgever besluit dat het genoeg is. Het onderhouden van servers kost geld en wanneer je dat lang doet, dan kost het een hoop geld. De vraag is echter wat een normale periode is om een game te ondersteunen. De game Driveclub sluit dit jaar, zo’n vijf jaar na de release. Dat voelt een beetje kort aan. Ook Burnout Paradise sluit binnenkort zijn servers, zo heeft uitgever Electronic Arts bekend gemaakt.

Het einde van Burnout Paradise

Het gaat daarbij overigens enkel over de servers voor het originele Burnout Paradise, dat destijds werd uitgebracht op de PlayStation 3 en de Xbox 360. Dat staat dus los van Burnout Paradise Remastered die onlangs werd uitgebracht. De originele racegame verscheen in 2008 en wanneer de uitgever eind dit jaar de servers sluit, is de game bijna 12 jaar ondersteund. Dat is een behoorlijk nette tijd en dan kan ik op zich wel wat begrip opbrengen voor dit besluit.

Burnout Paradise Remastered

Bovendien geeft de uitgever je nog even de tijd om de laatste races in de game te voltooien. Op 1 augustus worden de servers gesloten. Dat betekent overigens niet dat je de game niet meer kunt spelen. Zelfs in de offline modus is er nog genoeg te beleven in de game. Maar het online gedeelte is er dan niet meer.

Mocht je de game online willen blijven spelen, dan kun je natuurlijk de Remastered-versie dus gaan halen. Deze kost vandaag de dag nog geen twee tientjes.

Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze uitgebreide overzichtspagina met alle nieuwtjes en reviews over de belangrijkste games van vandaag de dag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Electronic Arts gaat de servers van Burnout Paradise sluiten
Sluiten