Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 28 okt 2019

Electronic Arts games keren mogelijk terug naar Steam

Ondanks dat er steeds meer games exclusief verschijnen op de Epic Game Store, is Steam nog altijd de plek voor de meeste games. Binnenkort zou het mogelijk zijn om ook weer de games van Electronic Arts op de service kunnen spelen.

Dat is althans hetgeen dat het internet denkt van een een twitter-bericht dat Electronic Arts naar buiten heeft gebracht. In dat bericht zie je een koffiemok van EA waar stoom uitkomt van de warme drank die er in zit. Maar het zou ook kunnen dat iemand zin had in koffie.

EA-games op Steam

Toch verwachten we dat EA terugkeert op Steam. In 2011 lanceerde Electronic Arts zijn eigen platform in de vorm van de Origin Store. Daar werden alle games van Electronic Arts exclusief op uitgebracht en werden er later ook verschillende abonnementsvormen aan toegevoegd. Het ding is alleen dat je dan weer een externe launcher moet installeren om de games van een bepaalde uitgever te spelen. Persoonlijk vind ik het gewoon fijner om de consument de keuze te geven waarop hij of zij zijn games wilt spelen. En dan moet je als uitgever maar zorgen dat de prijs of de service op jouw eigen platform het beste is. Hieronder de desbetreffende tweet.

Dat is overigens niet het enige stuk aan bewijsmateriaal waarover we de beschikking hebben. Zo is er deze tweet die er op lijkt te duiden dat je je EA-games op Steam kunt kopen, maar dat je voor het opstarten daarvan alsnog de Origin-launcher gebruikt.

Hopelijk komt EA zelf binnenkort met nieuws over de enigszins mysterieuze tweet en wordt het duidelijk of en wanneer je weer games van EA op Steam kunt gaan kopen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Electronic Arts games keren mogelijk terug naar Steam
Sluiten