Electronic Arts komt met nieuwe Titanfall, Need for Speed en meer

Electronic Arts heeft de kwartaal cijfers van hun derde kwartaal in het financiële jaar 2019 onthuld. Daarbij heeft het bedrijf enerzijds bekendgemaakt hoe goed bepaalde games het doen en heeft het anderzijds onthuld met welke games ze de aankomende tijd gaan komen.

FIFA 19 en Battlefield V-verkopen vallen tegen, Need for Speed komt er aan

Hoewel FIFA 19 en Battlefield V heel wat exemplaren hebben verkocht, waren de resultaten minder hoog dan verwacht. FIFA 19 ging 20 miljoen keer over de toonbank. Dat was drie miljoen minder vaak in vergelijking met FIFA 18. Battlefield V bleef steken op 7,3 miljoen verkochte exemplaren. Dat was een miljoen minder dan dat men had verwacht. Als reden voor de lagere verkoopaantallen wordt onder andere de drukke releasekalender van het afgelopen najaar genoemd. Daarnaast was de focus op de singleplayer in Battlefield V volgens het bedrijf niet helemaal goed geweest.

Battlefield V

Tegelijkertijd kijkt het bedrijf met vertrouwen naar de toekomst. Zo werd deze week de game Apex Legends uitgebracht, die het zou moeten opnemen tegen Fortnite. Tot nu toe zijn de reacties op die game goed en hoopt EA daar straks de vruchten van te plukken. Ook zijn er in de pijplijn een aantal games om naar uit te kijken. Zo verschijnt Anthem binnenkort en als je verder kijkt, is het goed om te weten dat er een nieuwe Star Wars-game verschijnt in de vorm van Star Wars Jedi: Fallen Order. Andere belangrijke games zullen een nieuwe Need for Speed zijn en een nieuwe game die zich afspeelt in de Plants vs. Zombies-wereld. Ook zou er naast Apex Legends en Star Wars Jedi: Fallen Order nog een nieuwe Titanfall-game komen. Die laatste drie zouden allemaal uit de Respawn Entertainment-studio komen.

Need for Speed payback

Tot slot kun je ook nog rekenen op nieuwe sportgames. FIFA 20 werd daarbij specifiek genoemd en zou met nieuwe features komen. Ook zouden er plannen zijn om FIFA Ultimate Team nog groter te maken.

Wil je meer weten over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Electronic Arts komt met nieuwe Titanfall, Need for Speed en meer
Sluiten