Electronic Entertainment Expo (E3): De Xbox One en de PlayStation 4 (update)

Gisteren is de ‘Electronic Entertainment Expo’ (E3) in Los Angeles van start gegaan. Het event waar Microsoft, Sony en Nintendo willen shinen met hun nieuwste snufjes. Microsoft vertelde over de Xbox One en Sony heeft eindelijk de PlayStation 4 aan het grote publiek getoond. Check it out!

Xbox One

De nieuwe console van Microsoft was al op 21 mei gepresenteerd waardoor we ondertussen al wisten hoe-ie er van binnen en van buiten uitziet. Daar lees je hier alles over. Kort samengevat is het een alles-in-een entertainmentsysteem voor games, muziek, live tv, films, sport, apps en Skype die allemaal toegankelijk zijn met je stemgeluid.

Wat we nog niet wisten is de prijs en beschikbaarheid. De console zal vanaf november 2013 in 21 landen verkrijgbaar zijn voor een prijs van 499 euro. Dit gaat om de 500GB-uitvoering en wordt er de nieuwe Kinect en een Xbox One Wireless Controller bijgeleverd. Je krijgt ook een gratis proefabonnement van Xbox Live Gold waarmee je veertien dagen lang van de dienst gebruik kunt maken. De prijzen van de accessoires zoals een controller is nog niet bekend. Kun je niet wachten om er één te bemachtigen? Je kunt de Xbox One hier pre-orderen. Een samenvatting van de games kun je later vandaag op Want.nl verwachten.

Update: Microsoft krabbelt terug en luistert naar de critici. De nieuwe gameconsole hoeft niet meer eens in de 24 uur verbinding te maken met het internet en de restricties op tweedehands-games vervallen. Games kunnen dus wel uitgeleend of als tweedehands-game worden verkocht.

Bekijk hieronder een twee minuten durende samenvatting van Microsoft’s presentatie over de Xbox One:

 
De Xbox 360 zal overigens niet verdwijnen. Microsoft heeft aangekondigd dat deze console een nieuw design heeft gekregen en hiermee beter aansluit op de Xbox One. Op onderstaande afbeelding is te zien dat-ie kleiner is, maar is-ie volgens Microsoft ook sneller en stiller dan de vorige versie. De ‘nieuwe’ Xbox 360 is per direct verkrijgbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Ierland en Australië. De komende maanden zijn ook andere landen aan de beurt. In de Verenigde Staten kost de 250GB-variant 299,99 dollar.

 

PlayStation 4

Sony heeft de PlayStation 4 eindelijk aan het grote publiek getoond en ziet er zo uit:

De meeste informatie over Sony’s nieuwe console werd in februari al bekend gemaakt, alleen was het nog wachten op de laatste details. Lees hier alles over de presentatie in februari. De PlayStation 4 gaat honderd euro goedkoper worden dan de Xbox One, namelijk 399 euro. Je moet alleen wel vijf euro per maand betalen om online te kunnen gamen. Daar krijg je wel synchroniseerde savegames met de cloud voor terug. Een exacte release-datum heeft Sony niet bekend gemaakt. Alleen dat-ie voor het einde van dit jaar in de VS en Europa in de winkels ligt.

Een nadeel van de Xbox One is, is dat-ie elk etmaal verbinding moet maken met internet om games te kunnen spelen. Dit is bij de PlayStation 4 niet het geval. Een ander nadeel van de Xbox One is, is dat uitgevers extra geld mogen vragen voor tweedehands games. Een game zit vast aan een account die je kunt ruilen met vrienden, maar dan moet deze ‘vriend’ wel minimaal dertig dagen je buddy op Xbox Live zijn. Bij de PS4 gaat het spelen van andermans games een stuk eenvoudiger. Check onderstaande video maar voor het bewijs. Games zijn door te verkopen en kun je uitlenen aan vrienden. Heb je een game gedownload? Dan wordt het wel lastig, aangezien deze aan je Playstation-account is gekoppeld.

Als laatste heeft Sony bekend gemaakt dat games inderdaad vanaf het internet te streamen zijn, alleen is het nog niet duidelijk vanaf wanneer. Dit zal dus niet direct beschikbaar worden, maar ergens in 2014. Deze functie wordt ook beschikbaar gemaakt voor de PlayStation 3. De tot nu toe gepresenteerde games voor de PS4 zullen we later vandaag op Want.nl bekend maken.

Welke console heeft jullie voorkeur, de Xbox One of de PlayStation 4? Laat het ons hier weten.

Reageer op artikel:
Electronic Entertainment Expo (E3): De Xbox One en de PlayStation 4 (update)
Sluiten