Cut the bullsh*t! Het bewijs dat iedereen straks elektrisch rijdt

Langzamerhand gaan we allemaal elektrisch rijden, zoals al jaren wordt voorspeld. Het aantal elektrische auto’s neemt toe, de voertuigen krijgen een steeds groter bereik en door technologische vooruitgang gaat het opladen steeds sneller. De tijd is dan ook aangebroken dat onze infrastructuur hier perfect op wordt afgestemd, bijvoorbeeld door het faciliteren van snelladers. Om te laten zien hoe ver Nederland is laat deze millennial zien dat iedereen straks elektrisch kan rijden.

Een pakket via de schone weg bij jou thuisgebracht

Als er één business is die op een dag veel kilometers maakt, dan is het een bezorgdienst. Pakketbezorgers cruisen het hele land door om op tijd bestellingen te bezorgen. En als een pakketbezorger het met een elektrisch voertuig voor elkaar krijgt om zijn werk goed te doen, dan kan iedereen een elektrische auto voor woon-werkverkeer gebruiken. Check hoe Huib zijn vriend en het klimaat helpt door pakketjes te bezorgen in een elektrische auto.

Dit bewijst dat elektrisch rijden niet alleen een veelbelovende toekomst is, maar steeds meer al de praktische realiteit van nu is. Shell wil er voor alle automobilisten zijn en het ontwikkelen van een netwerk van snelladers voor de momenteel meer dan 15.000 volledig elektrische auto’s in Nederland vormt hierin een nieuwe stap. Doordat deze snelladers bij bestaande tankstations worden geplaatst kun je, terwijl je wacht tot je auto opgeladen is, een vers belegd broodje of een kopje koffie halen of je dagelijkse social media update plaatsen dankzij de gratis WiFi.

 

elektrisch rijden

Niet alleen focus op elektrisch rijden

Shell speelt een steeds actievere rol in de energietransitie. Dat wordt ondertussen steeds duidelijker. De ontwikkeling van een netwerk van snelladers is een mooie stap, maar de energie voor auto’s moet natuurlijk wel van duurzame energiebronnen komen. Het energiebedrijf richt zich daarnaast dan onder andere ook op de ontwikkeling van windparken in de Noordzee. Voor de kust bij Borssele wordt bijvoorbeeld in 78 nieuwe windturbines geïnvesteerd. Deze groene energie kan zowel voor vervoer als voor huishoudens worden ingezet. Daar hoef jij echter niet op te wachten. Ontdek dan ook hier hoe jij (nu al) klimaatneutraal kunt wonen.

In samenwerking met Shell

Reageer op artikel:
Cut the bullsh*t! Het bewijs dat iedereen straks elektrisch rijdt
Sluiten