Elektrisch skateboard: dit zijn de 5 meest indrukwekkende modellen

Elektrisch rijden op vier wielen wordt steeds populairder. Dit geldt voor de elektrische auto, maar in dit geval hebben we het over het elektrisch skateboard. Dit is een van de meest speelse manieren om jezelf, met een beetje hulp van een elektrische motor, vooruit te bewegen.

Er zijn veel verschillende merken en modellen als het op het elektrisch skateboard aankomt. Wel merk en model het beste is hangt, net als bij de elektrische fiets, grotendeels af van waarvoor jij hem wilt gebruiken. Toch zijn er altijd een aantal merken en modellen die er uitspringen dankzij de hoge kwaliteit materialen en het slimme ontwerp. Dit zijn vijf favorieten van dit moment in willekeurige volgorde.

Blitzart Hurucane elektrisch longboard

Het Californische Blitzart‘ maakt sinds een aantal jaar elektrische skateboards van wereldklasse. Daarom zie je ze ook over de hele wereld rondcruisen. Een van Blitzart’s beste modellen is de Hurucane; een elektrisch longboard met een topsnelheid van 27 kilometer per uur, een 350 Watt hub-motor en een gewicht van 5.9 kilo.

Het deck van dit elektrisch skateboard bestaat uit een combinatie van esdoornhout en bamboe. Het esdoornhout staat tof en maakt het board stabieler en door het bamboe is het deck flexibel en sterk tegelijkertijd. Een nadeel van dit board is echter de niet zo indrukwekkende actieradius van 16 kilometer.

Blitzart Hurucane
Blitzart Hurucane (Afbeelding: Blitzart)

Bamboo GT Series van Evolve

Een ander elektrisch skateboard die je vast uit wilt proberen is de Bamboo GT Series van Evolve. Dit elektrisch skateboard kost wat (rond de 1500 euro) maar daar krijg je ook een heel tof all terrain voor terug. Zie het als een investering in ehm, fun?

Op asfalt heeft dit skateboard een topsnelheid van zo’n 41(!) kilometer per uur en op andere ondergronden is dit zo’n 33 kilometer per uur. Daarnaast heeft het gadget een actieradius van ongeveer 35 kilometer. Dat betekent dat je er aardig wat wilde ritjes mee kunt maken voordat de accu weer opgeladen moet worden. Met zijn 7.7 kilo weegt de Bamboo GT Series iets meer dan het bovenstaande skateboard, maar dat kan ook haast niet anders met deze wielen en extra motor- en accu power.

Evolve Bamboo GT Series
Evolve Bamboo GT Series (Afbeelding: Evolve)

Goedkoop en klein model: RazorX Cruiser elektrisch skateboard

Dit elektrische skateboard is een heel toffe optie van RazorX. Dit skateboard is ontwikkeld voor zowel kinderen als volwassenen en is de perfecte optie voor een korte commute of voor een ritje door het park.

De Cruiser van RazorX heeft een 125 Watt motor en een 22V lithium-ion accu. Deze zorgen voor een topsnelheid van 16 kilometer per uur. Super snel gaat hij dus niet, maar voor wie geen haast heeft is dit een leuke optie. Daarnaast is de RazorX ook een goedkoper skateboard dan de twee bovenstaande modellen met een prijs van ongeveer 200 euro. Dit is een prima prijs voor dit kleine maar sterke skateboard van RazorX.

RazorX elektrisch skateboard
RazorX Cruiser (Afbeelding: Razor)

Nog een goed budget elektrisch skateboard: Acton Blink S-R

Een andere budget optie is dit elektrisch skateboard van Acton. De Blink S-R is een goed eerste elektrisch skateboard voor wie niet direct goud geld wil uitgeven aan een high-end model. Daarnaast is het een goede optie voor wie niet dagelijks op zijn skateboard staat maar er wat minder regelmatig mee over straat rolt.

Het complete board weegt net iets minder dan vijf kilo wat hem de lichtste uit dit rijtje maakt. De actieradius van de Blink S-R is zo’n 11 kilometer en hij heeft een topsnelheid van 24 kilometer. Verwacht niet dat dit skateboard je met groot gemak een heuvel op trekt, maar gelukkig hebben we die in Nederland vrijwel niet.

Acton Blink S-R elektrisch skateboard
Acton Blink S-R (Afbeelding: Acton)

Elektrisch skateboard voor kinderen en tieners: Swagtron Swagskate NG3

Het laatste elektrisch skateboard uit dit rijtje is er een die ook zeer geschikt is als ‘speelgoed’ voor kinderen, jongeren en beginnend elektrisch skateboarders. Het goedkope skateboard is een lichtgewicht elektrisch penny board (het deck is ongeveer 50 centimeter lang) die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Voor een goedkope optie als deze is het een sterk board met een aantal slimme functies. Denk bijvoorbeeld aan cruise control en een zogenaamde ‘‘kick-to-cruise‘-functie. De ingebouwde sensoren stellen de gewichtsverdeling van het board af op jouw eigen gewicht en balans zodat hij stevig aanvoelt onder je voeten.

elektrisch skateboard Swagtron Swagskate NG3
Swagtron Swagskate NG3 (Afbeelding: Swagtron)
Reageer op artikel:
Elektrisch skateboard: dit zijn de 5 meest indrukwekkende modellen
Sluiten