Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 1 mrt 2018

Elektrisch skateboard polsstokhoogspringen: volgende Olympische sport?

De Olympische Winterspelen zijn alweer achter de rug. Schaatsen, snowboarden en een potje curling: je kent het riedeltje. Wat ons betreft mag het allemaal wel iets spannender. Iets creatiever, iets gekker. Er zijn talloze sporten die in de rij staan om eindelijk goedgekeurd te worden door het IOC. Wij nomineren een pareltje in wording: polsstokhoogspringen, maar dan op een elektrisch skateboard. Zie je het al voor je?

Polsstokhoogspringen op een elektrisch skateboard

Het is wellicht moeilijk om in te beelden, maar gelukkig kunnen we je helpen. De onderstaande video toont deze bijzondere sport, die ongetwijfeld de wereld gaat veroveren. Deze jongeman genaamd Boirie is al enkele maanden aan het trainen voor een gouden medaille. Het wereldrecord voor polsstokhoogspringen ligt nu op 6-6.5 meter. Op een elektrisch skateboard weet deze waaghals dat echter al te overtreffen. The sky is the limit.


2020 is nog ver weg, dus Tokyo heeft nog alle tijd om zich voor te bereiden. Als Boirie dit al binnen enkele maanden voor elkaar krijgt, dan moet men toch wel een leuke competitie op kunnen trommelen. Of we maken er meteen een losstaand feest van, een nieuw soort Olympische Spelen. Estafette, schoonspringen, schermen, skateboarden: allemaal op een elektrisch skateboard. Een beetje zoals wat Rocket League met auto’s en voetbal doet, maar dan in het echt.

Helaas blijft dit bij een ludiek experiment. Voor de huidige sporten is het soms al lastig om de atleten te betalen. Ook voor de Nederlandse delegatie is het absoluut geen vetpot, zoals je hier kunt lezen. Check ook wat voor unieke rol Bitcoin op de komende Olympische Spelen gaat spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elektrisch skateboard polsstokhoogspringen: volgende Olympische sport?
Sluiten