Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 17 dec 2018

Deze Japanse elektrische auto heeft maar liefst 1150 PK

De elektrische auto is zich op vele vlakken aan het doorontwikkelen. Voor de consumentenversie is het belangrijk dat er gewerkt wordt aan variant die een batterij heeft met veel inhoud en die vervolgens snel kan worden opgeladen. Maar het is ook goed dat er merken zijn die met hele dikke sportwagens komen. Aan de hand daarvan kunnen consumentenauto’s dan weer verbeterd worden. Het Japanse Aspark Owl komt wat dat betreft met een elektrische auto om je vingers bij af te likken.

De dikke Japanse Aspark Owl elektrische auto

Volgens de maker beschikt de nieuwe wagen over zeer krachtige elektrische motor die er voor moet zorgen dat de wagen beschikt over 1150 PK. De Aspark Owl is al een paar jaar in ontwikkeling en lijkt per keer dat de maker hem toont sterker te worden. In 2017 werd hij voor het eerst getoond op de Frankfurt Motor Show. Daar werd er gesproken over een auto met 430 PK. In een jaar tijd is die hoeveelheid dus bijna verdriedubbeld.

elektrische auto

Daar zit echter wel een haakje aan in de vorm van het prijskaartje. Er worden er in totaal maar vijftig van gemaakt. Mocht je er één willen bemachtigen, dan moet je een voorschot van 1,15 miljoen dollar betalen. En dan ben je er nog niet, want in totaal kost een Aspark Owl 3,6 miljoen dollar. Daarvoor krijg je dan wel een raceauto om u tegen te zeggen.

Als je hem op racebanden hebt, dan zou hij binnen 1,89 moeten kunnen accelereren naar een snelheid van honderd kilometer per uur. De topsnelheid ligt nu op 278 kilometer per uur en met een volle batterij zou hij bijna een afstand van 300 kilometer kunnen afleggen.

Het duurt nog even voordat we foto’s gaan krijgen van de auto op de weg. In 2020 moet de Aspark Owl klaar zijn om verscheept te worden naar de mensen die de wagen hebben durven kopen. Meer lezen over de elektrische auto? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Deze Japanse elektrische auto heeft maar liefst 1150 PK
Sluiten