Elektrische auto: deze 5 indrukwekkende modellen verschijnen voor 2025

Het hek is van de dam: anno 2020 rollen autofabrikanten nieuwe elektrische auto na nieuwe elektrische auto van de lopende band af. Dit betekent dat er de komende jaren een aantal opvallende modellen aankomen.

Ondanks dat elektrische auto’s nog maar een klein percentage van de volledige automarkt beslaan investeren autofabrikanten flink in elektrisch rijden. Dat is goed te zien aan de onderstaande auto’s die in de (nabije) toekomst op de weg rijden. Dit zijn vijf opvallende modellen die voor 2025 de weg op gaan.

Tesla Model Y

Tesla’s Model Y werd in maart 2019 onthuld en sinds begin dit jaar rijdt hij over de straten in de VS. Model Y is dus geen complete verrassing, maar hij is op dit moment nog niet leverbaar in Europa. Daar komt in het begin van 2021 verandering in. De elektrische auto krijgt waarschijnlijk de optie om een derde rij stoelen toe te voegen waardoor het een goede optie wordt voor grote gezinnen (met een grote portemonnee). De elektrische SUV is al te bestellen via Tesla’s website.

Tesla Model Y
Tesla Model Y prototype (Afbeelding: Tesla)

Langverwachte elektrische auto: Volkswagen I.D. Buzz

Volkswagen werkt al een aantal jaar aan het ontwerp van de elektrische opvolger van zijn iconische T1 Microbus. De I.D. Buzz, zoals de nieuwe elektrische bus heet, moet ‘s werelds eerste elektrische bus worden met een volledig automatische rij-modus. Het interieur van dit busje is multifunctioneel en zo in te richten dat de eigenaar hem kan gebruiken om een gezin in te vervoeren of om bijvoorbeeld een paar nachten in te kamperen.

De productie van de I.D. Buzz gaat in 2022 van start dus het is te hopen dat je oude T1 het nog een jaar of 2 volhoudt.

Volkswagen I.D. Buzz
Volkswagen I.D. Buzz (Afbeelding: Volkswagen)

Compacte elektrische auto: Mercedes-Benz EQA

Mercedes-Benz brengt de komende jaren een aantal nieuwe elektrische auto’s op de markt. Naast de EQC, een elektrische SUV, werkt het ook aan de EQA: een kleinere elektrische auto.

Naar verwachting gaat deze luxe auto ergens in 2021 of 2022 in de verkoop in de Verenigde Staten. Dat betekent dat je hem waarschijnlijk op zijn vroegst ergens in 2022 in Europa op de weg kunt zien.

Mercedes-Benz EQA elektrische auto
De EQA (Afbeelding: Mercedes-Benz)

Cadillac electric crossover: LYRIQ

In januari onthulde Cadillac het concept van een elektrische crossover SUV. Dit is de eerste elektrische SUV van het luxe automerk. De releasedatum van deze auto ligt nog wat verder in de toekomst (hij gaat in 2023 in de VS in de verkoop) maar de foto’s beloven al dat dit een opvallend racemonster wordt.

Cadillac toont SUV EV
Cadillac LYRIQ (Afbeelding: Cadillac)

Tesla Cybertruck

Elon Musk beloofde om na Model Y een truck op de markt te brengen. De futuristische Cybertruck werd een tijd geleden gepresenteerd maar in de afgelopen maanden is er eigenlijk geen andere elektrische auto voorbij gekomen die het ehm, ‘opvallende’ ontwerp van deze truck evenaart. Er komen drie verschillende versies van Tesla’s elektrische truck op de markt met een verschillende actieradius. De een nog indrukwekkender dan de ander.

De productie van de Cybertruck start tegen het einde van 2021 waarna hij hoogstwaarschijnlijk eerst in de VS op de markt verschijnt.

Elon Musk Tesla Cyber truck
Tesla-CEO Elon Musk tijdens de presentatie van de Tesla Cybertruck. (Afbeelding: Frederic J. BROWN / AFP)
Reageer op artikel:
Elektrische auto: deze 5 indrukwekkende modellen verschijnen voor 2025
Sluiten