Elektrische auto’s: de 5 meest indrukwekkende modellen tot nu toe

De elektrische auto maakt jaar na jaar een steeds groter deel uit van het straatbeeld. Dit wordt mede mogelijk gemaakt doordat de infrastructuur rondom het opladen van de auto’s verbetert en het netwerk met oplaadpalen vergroot. Er komen ook steeds meer betaalbare elektrische auto’s op de markt waardoor een elektrische auto niet meer iets voor de elite is maar voor iedereen.

Autofabrikanten hebben in 2020 verschillende nieuwe elektrische auto’s gepresenteerd. Elektrisch rijden is geen trend, het is een blijvertje. Check daarom hieronder vijf topmodellen uit 2020 waarvoor je niet je complete portemonnee hoeft te plunderen. Al blijft dit natuurlijk afhankelijk van de grootte van je portemonnee.

Volkswagen ID.3

Het nieuwe betaalbare elektrische paradepaard van Volkswagen is deze Volkswagen ID.3. Het formaat van de ID.3 is te vergelijken met dat van een Volkswagen Golf. Deze elektrische auto van Volkswagen is geen opvallende of heel bijzondere verschijning, en dat is precies de look waar de Duitse autofabrikant voor gaat. De ID.2 heeft een 58 kWh accu waardoor de auto een actieradius heeft van zo’n 424 kilometer. Volgens Volkswagen volgen er in 2021 nog meer uitvoeringen van deze elektrische auto dus heb je geen haast er een aan te schaffen dan kun je misschien het beste nog even afwachten wat 2021 in petto heeft.

elektrische auto Volkswagen ID.3
Volkswagen ID.3 (Afbeelding: Volkswagen)

Hyundai Kona Electric

De Hyundai Kona Electric is een nieuwe elektrische SUV van de Zuid-Koreaanse autofabrikant. De auto valt met name op door zijn lange actieradius. De auto rijdt namelijk zo’n 400 tot 480 kilometer op een volle accu. Dat is opvallend veel voor een auto in dit prijssegment. Daarnaast heeft deze auto, in tegenstelling tot andere elektrische auto’s in hetzelfde prijsklasse, de kracht om sneller te accelereren.

Hyundai Kona Electric elektrische auto
Hyundai Kona Electric (Afbeelding: Hyundai)

Kleine elektrische auto: Mini Electric

De Mini Cooper is al sinds de jaren ’70 een begrip en tegenwoordig een echte iconische auto. Maar iconisch of niet; ook de mini ontkwam niet aan de ontwikkelingen in de auto-industrie rondom elektrisch rijden. De Mini Cooper S is niet perse de beste elektrische auto uit 2020, maar het is zeker dat de geliefde compacte auto ook in zijn elektrische jasje veel harten gaat veroveren.

Mini electric elektrische auto
Mini Electric (Afbeelding: Mini)

Nissan Leaf e+

De nieuwste Nissan Leaf valt, net als de Hyundai Kona Electric, op door zijn long-range. Deze upgrade liet even op zich wachten maar het resultaat mag er zijn. De Leaf e+, die overigens nog niet op de markt is, krijgt een 62 kWh accu. Dat is meer dan 20 kWh meer dan zijn voorganger. Hierdoor kun je straks op een volle accu iets meer dan 360 kilometer rijden in de Nissan Leaf+.

Nissan LEAF uiterlijk

Welbekende elektrische auto: Tesla Model 3

We sluiten dit rijtje af met een elektrische auto van Tesla. Ondanks dat er al veel geschreven en gezegd is over deze auto mag de Model 3 niet in dit rijtje ontbreken. Dit langverwachte ‘kleine’ maar ‘goedkope’ model van Tesla (hij is niet echt klein en ook niet echt goedkoop) zit uiteraard boordevol tech, heeft een prachtig interieur en rijdt als een raket.

Tesla Model 3 elektrische auto
Tesla (Afbeelding: Tesla)
Reageer op artikel:
Elektrische auto’s: de 5 meest indrukwekkende modellen tot nu toe
Sluiten