Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Rides 31 mrt 2018

WANT: Mini brengt Mini Classic uit als elektrische auto

De Mini van tegenwoordig is al jaren lang geen echte ‘mini’ auto meer. De klassieke Mini is echter een tijdloze klassieker. De maker van deze kleine auto heeft nu een update voor de auto bedacht die hem pas écht tijdloos maak: er komt een elektrische auto van de klassieker op de markt genaamd de Classic Mini Electric.

Classic Mini Electric is ge-wel-dig

De naam zegt het al wel; de Classic Mini Electric is een klassieke Mini die elektrisch is gemaakt. Deze week gaf Mini een teaser vrij waarin de klassieke mini Cooper te zien was met het logo van Mini’s elektrische auto’s er op (op de plek waar normaliter het Mini-logo prijkt). Niet veel later gaf de autofabrikant een lading foto’s vrij waarop de klassieke auto te zien die inderdaad elektrisch is op te laden.

elektrische auto

Mini houdt het spannend

Je vraagt je waarschijnlijk af wat de specificaties zijn die bij dit rode monstertje horen. Helaas heeft Mini hier echter nog geen details over vrijgegeven. In het persbericht dat is vrijgegeven belooft de autofabrikant een retro auto die beschikt over ”spontaneous power” aangevoerd met een elektrische motor.

Mini zet in op elektrische auto in 2019

Dit is vrij vaag, maar eerlijk is eerlijk; de beelden zijn top. Het lijkt er op dat het hoofddoel van Mini is om aandacht te genereren voor de eerste elektrische auto die het bedrijf op de markt zal brengen volgend jaar.

Je hebt het waarschijnlijk al wel door; de Classic Mini Electric is een zogenaamde ‘one-off‘ auto en zal dus niet snel in de showrooms te zien zijn, laat staan op de weg.

elektrische auto

Wil jij graag een elektrische auto, maar ben je bang dat er te weinig plekken zijn waar je hem kunt opladen? Lees dan hier hoe je een elektrische auto gewoon thuis kunt opladen, zonder dat je hem ergens in je buurt aan een openbare laadpaal hoeft te leggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WANT: Mini brengt Mini Classic uit als elektrische auto
Sluiten