Dit is de betaalbare elektrische auto waar Mister Bean trots op zal zijn

In een tijdperk waarin alles elektrisch wordt (zelfs je blikopener), kan de driewieler natuurlijk niet ontbreken. Mister Bean zal dan ook trots zijn op de guys achter startup Ampere Motor. Zij nemen namelijk een elektrisch voertuig in productie, de ‘One’, dat over drie wielen beschikt.

Elektrische auto met drie wielen

Volledig elektrische auto’s zijn nog ietwat aan de dure kant. Oké, de Opel Ampera-e is betaalbaar, en je komt er een eind mee, maar is nog niet ideaal. Het is in ieder geval geen auto waar je in de zomer indruk mee maakt ?. Daar moet deze elektrische driewieler verandering in brengen. Het voertuig doet ons wel een beetje denken aan de Polaris Slingshot. Alleen dan iets minder fancy.

elektrische auto

De startup Ampere heeft als doel om mensen een opwindende rijervaring met een elektrische auto te bieden die wél betaalbaar en mooi is. Dat is nogal een statement, maar wij snappen wat er wordt bedoelt. De ‘One’ haal je vanaf 9900 dollar in huis. Vervolgens zul je nog wel importkosten moeten betalen, maar duur is het voertuig in ieder geval niet. De actieradius is met een volle accu 240 kilometer dus in Nederland kom je wel aan op je locatie voordat je de accu moet opladen. Of de elektrische driewieler een beetje vooruit komt weten wij niet. Wij krijgen in onderstaande video niet echt het idee dat ‘ie vaart maakt. De koppeling met de windmolens wordt wel goed duidelijk gemaakt.

Waterdicht

Van de mensen die bij Ampere werken hebben wij hoge verwachtingen. Vooral vanwege het feit dat ze met designers hebben gestudeerd die nu bij Audi, Mercedes-Benz en Ferrari werken. Dat geeft sarcastisch gezien de doorslag. Anyway, er wordt geclaimd dat het interieur waterdicht is. Je kunt er dus mee door de regen cruisen. Er is plek voor 2 personen en betaal je voor de airco (mocht je dat nodig hebben) zo’n 1000 dollar extra. Wanneer kunnen we een proefrit maken?

Reageer op artikel:
Dit is de betaalbare elektrische auto waar Mister Bean trots op zal zijn
Sluiten