Ilona Braam
Ilona Braam Rides 15 jun 2017

Elektrische auto’s halen de andere auto’s snel in qua prijs

Hoewel elektrische auto’s goedkoper zijn om mee te rijden, moet je daar wel eerst een behoorlijk bedrag voor neertellen. Dit is voor veel mensen een te groot bedrag om in één keer te kunnen missen. Volgens een recent onderzoek zal daar echter binnen niet al te lange tijd verandering in komen. In 2025 zouden elektrische auto’s even duur zijn als auto’s met een verbrandingsmotor.

Tegen 2030 zullen batterijen 77% goedkoper zijn

Op het moment is de batterij van een elektrische auto goed voor de helft van het totale bedrag, dat je voor zo’n auto neertelt. Volgens een onderzoeksrapport van Bloomberg New Energy Finance zullen de batterijen steeds goedkoper worden en in 2025 al een meer gangbare prijs hebben bereikt. Tussen 2016 en 2030 zou de prijs van een batterij zelfs met 77% zijn afgenomen. Dit zou voor veel mensen de drempel wegnemen om over te stappen op elektrisch rijden.

Bloomberg statistieken elektrisch rijden

Transitie naar elektrische auto om twee redenen

In een interview geeft Gilles Normand, senior vice president van Renault,  aan dat mensen om twee verschillende redenen gemotiveerd zullen zijn om over te stappen op elektrische auto’s. Ten eerste zullen de prijzen van de auto’s dalen als gevolg van doorbraken wat betreft de kosten van de technologie. Ook zullen de auto’s goedkoper worden naarmate ze massaler worden geproduceerd. Aan de andere kant zullen mensen ook overstappen van verbrandingsmotoren, omdat de regels hierover veel strenger aan het worden zijn. Het wordt dan makkelijker om gewoon een elektrische auto te nemen. En je helpt meteen een handje mee aan een meer duurzame wereld.

Elektrische auto opladen

Gilles Normand is bij Renault zelf ook bezig om elektrische auto’s de wereld in te brengen. En het lijkt erop dat hij dat behoorlijk goed doet. De Renault Trezor is tijdens de Internationale Motor Show in Genève zelfs uitverkozen tot conceptauto van het jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elektrische auto’s halen de andere auto’s snel in qua prijs
Sluiten