De eerste elektrische auto van Ferrari komt in 2019/2020 op de markt ??

In minder dan 2 jaar kan er een hoop gebeuren. Terwijl Ferrari in 2016 benadrukte nóóit een elektrische auto te produceren, is daar in 2018 verandering in gekomen. Ferrari heeft aangekondigd om een elektrische superauto en – SUV te maken.

De elektrische auto van Ferrari komt er echt aan ??

De simpelste reden waarom er nooit een elektrische Ferrari zou komen is omdat je een Ferrari moet horen, niet voelen. Dit was natuurlijk een gezonde dosis machogedrag van CEO Sergio Marchionne. En dat machogedrag is hij nog niet verleerd. Hij vertelt aan Bloomberg dat als er dan toch een elektrische superauto op de markt moet komen, dan is Ferrari wel de eerste.

elektrische auto

Terwijl het Italiaanse automerk zich al nadrukkelijk bezig houdt met de ontwikkeling van EV’s is er nu ook aangekondigd dat die elektrische superauto eraan komt. Niet één, maar twee exemplaren vind je binnenkort op de weg. Naast een elektrische superauto, ontwikkelt Ferrari ook een SUV.

Nog voor 2020 op de markt?

Een exacte releasedatum is nog niet bekend gemaakt. Marchionne gaf wel aan dat de elektrische auto eerder beschikbaar is dan de nieuwe Tesla Roadster in 2020 de weg op rijdt.

Over de SUV wilde Marchionne verder vrij weinig kwijt. Wel werd duidelijk gemaakt dat de grote Ferrari hoort en voelt als een Ferrari. Daar hoeven consumenten zich geen zorgen over te maken. Daarnaast komen er in het eerste half jaar van 2018 ook de eerste hybride auto’s op de markt.

elektrische auto

Het lijkt ons wel logisch dat het Italiaanse automerk eindelijk met een volledig elektrische auto op de markt komt. BMW komt namelijk met een volledige elektrische versie van de i8 Roadster en het is wachten op de Porsche Mission E.

Reageer op artikel:
De eerste elektrische auto van Ferrari komt in 2019/2020 op de markt ??
Sluiten