7 elektrische auto’s die zo goed zijn dat je accustress spontaan verdwijnt

Elektrische auto's Sam Dille 28 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

De actieradius is een van de belangrijkste punten bij het kopen van een nieuwe elektrische auto. Het is iets waar je je tijdens het rijden liever niet druk om maakt. En met deze modellen hoeft dat ook niet.

Alle elektrische auto’s, vrachtwagens en SUV’s hebben een beperkt rijbereik. Tijdens een lange rit moet je dus wel een keer opladen. Het is alleen lastiger om elektrische laadpalen te vinden dan tankstations, omdat er gewoonweg minder van zijn. Daarom zijn veel mensen bang dat ze onderweg zonder energie komen te zitten.

Deze elektrische auto’s leggen enorme afstanden af op een enkele lading

Echter, zijn er genoeg elektrische auto’s die deze laadpaalstress bij je weg kunnen nemen. En wij hebben er zeven voor je klaarstaan. Ze hebben allemaal een flinke actieradius, zodat je er heel lang mee kunt rijden op een enkele lading.

#1 Hyundai Ioniq 6

De Hyundai Ioniq 6 is de nieuwste EV van Hyundai. Het voertuig heeft de eerste plaats heeft veroverd in de U.S. News & World Report-ranglijst. De Ioniq biedt luxe en kwaliteit. Het geschatte bereik van dit model is 611 kilometer – helemaal niet slecht voor een elektrische auto.

Hyundai Ioniq 6
De Ioniq 6 (Afbeelding: Hyundai)

Klik hier voor meer informatie

#2 BMW i7

De BMW i7 zet een nieuwe standaard voor high-end luxe EV’s. De i7 rijdt met indrukwekkende grip op de weg en heeft een rijbereik van 625 kilometer. Het opladen gaat ook snel, want in 6 minuten heeft de elektrische auto al 100 kilometer bijgeladen.

BMW i7
Herkenbaar van de buitenkant. (Afbeelding: BMW)

Klik hier voor meer informatie

#3 Lucid Air: elektrische auto met grootste actieradius?

Deze bijzondere creatie van Lucid Motors is een van de snelste EV’s ooit. Met drie elektromotoren en van meer dan 1200 pk, galoppeert de Air Sapphire naar 100 kilometer per uur in een verbazingwekkende 1,95 seconden. De EV heeft de grootste actieradius ooit gemeten bij een elektrische auto: 836 kilometer!

Elektrische auto: Lucid Air Dream Edition R
Lucid Air Dream Edition R (Afbeelding: Lucid)

Klik hier voor meer informatie

#4 Mercedes-Benz EQS Sedan

De Mercedes-Benz EQS heeft niet alleen een enorme actieradius, maar rijdt ook heel comfortabel. De 2023 Mercedes-Benz EQS 450 4Matic levert een krachtige 329 pk. Laadpaalstress hoef je bij deze elektrische auto echt niet te hebben. Op een volle lading kun je namelijk 563 kilometer cruisen.

Mercedes EQS 450+ AMG Line
Mercedes EQS 450+ AMG Line (Afbeelding: Mercedes)

Klik hier voor meer informatie

#5 Polestar 3

De Polestar 3 is een mooie elektrische auto met een ruim interieur voor elk gezin. De EV heeft een sportieve carrosserie die er echt goed uitziet. Met de Polestar 3 kun je rekenen op een actieradius van 610 kilometer.

Dit merk van elektrische auto's wil zijn eigen iPhone maken
Polestar 3 (Afbeelding: Polestar)

Klik hier voor meer informatie

#6 Porsche Taycan: elektrische auto voor het gezin

De Turismo heeft een geweldig dynamisch bereik en is bijzonder comfortabel. Het ruime interieur maakt de auto perfect voor gezinnen en dagjes uit. En die uitjes kunnen zo ver weg zijn als je zelf wilt. Met een rijbereik van 334 kilometer kun je bijna overal naartoe rijden.

Klik hier voor meer informatie

#7 BMW i4

Ondanks het feit dat hij meer dan tweeduizend kilogram weegt, heeft de BMW i4 een nauwkeurig stuurgevoel en een indrukwekkende wendbaarheid. Het voertuig is beschikbaar in verschillende uitvoeringen en dat heeft ook invloed op de actieradius van de elektrische auto. Het bereik varieert daarom tussen de 422 en 590 kilometer.

De elektrische BMW i4
De elektrische BMW i4. (Afbeelding: BMW)

Klik hier voor meer informatie

Is een elektrische auto makkelijker te stelen dan een benzinebak?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen