Sam Dille
Sam Dille Cars 9 dec 2020

Eerste volledig groene laadstation voor elektrische auto’s nu geopend

Stil, snel en goed voor het milieu. Elektrische auto’s zijn de voertuigen van de toekomst. Zelfs de laadstations worden nu steeds sneller en groener. Het Verenigd Koninkrijk heeft vandaag namelijk haar eerste volledig elektrische laadstation op groene energie geopend.

Het eerste volledig elektrische laadstation voor auto’s is deze week geopend in het Verenigd koninkrijk. Alle elektrische auto’s kunnen hier opladen, met elektriciteit die is opgewekt uit zonne-energie. Het station wordt beheerd door Gridserve. In de komende jaren zullen er nog honderd van deze laadstations gebouwd worden door het hele land.

Laad je auto op voor een mooi prijsje

het laadstation bestaat uit 36 opladers, die tot wel 350 KW vermogen leveren. Volgens Gridserve kun je met deze dosis na 20 minuten opladen, al ongeveer 322 kilometer rijden. Voor het opladen betaal je ongeveer 26 cent per KWh. Dit betekent dat een gemiddeld voertuig al voor tachtig procent kan worden opgeladen voor minder dan tien euro.

Een groen laadstation

De zonnepanelen die het laadstation van stroom voorzien zijn op de luifels geïnstalleerd. Er is ook een batterij aanwezig, die het stroompeil tijdens de piekuren hoog kan blijven houden. Volgens Gridserve kan deze batterij op winternachten genoeg energie opslaan om ruim 38 duizend kilometer in elektrische voertuigen te rijden. Uiteraard is de stroom in deze batterijen ook helemaal groen.

Zonnepanelen laadstation
De zonnepanelen (Afbeelding: Grindserve)

Het laadstation is geopend na aanleiding van de nieuwe plannen van premier Boris Johnson. Johnson wil voor 2030 alle voertuigen met een verbrandingsmotor verbieden. Sommige hybride wagens mogen nog wel langer verkocht worden, maar het is de bedoeling dat iedere Brit elektrisch gaat rijden. In 2030 zullen er naar schatting 10 miljoen elektrische voertuigen op de Britse wegen te vinden zijn. Een decennium later zullen dit er 36 miljoen zijn.

Nu nog een leuke auto

Dit jaar zijn er al een hoop nieuwe en sterke elektrische auto’s op de markt gebracht. In 2021 worden er ook nieuwe modellen verwacht, die zeker het wachten waard zullen zijn. Bekijk hier vijf heerlijke modellen om naar uit te kijken in het nieuwe jaar.

Reageer op artikel:
Eerste volledig groene laadstation voor elektrische auto’s nu geopend
Sluiten