Mark Hofman
Mark Hofman Elektrische auto's 27 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Elektrische auto op ultieme wijze getest: Audi e-tron door tien landen in 24 uur

De elektrische auto laat zich anno 2019 steeds vaker op straat zien. Logisch, want de voertuigen worden steeds geavanceerder en dragen ook steeds meer voordelen met zich mee. Maar om erachter te komen hoe goed ze daadwerkelijk zijn, moet je ze tot in het bizarre testen. En dat is exact wat er met de Audi e-tron is gebeurd!

Audi e-tron in 24 uur door tien verschillenden landen

Tien Europese landen binnen 24 uur: dat was de grote uitdaging die de Audi e-tron voor de kiezen kreeg. De elektrische auto wordt anno 2019 veel besproken en ook veel geloofd, maar om te kijken waar hij echt toe in staat is was een goede test als deze wel nodig. Binnen een volledige dag moest de e-tron van Audi van Slovenië naar Nederland rijden. Op 20 augustus reed de auto weg van het startpunt en begon het aan de reis van 1600 kilometer. En ja hoor: 24 uur later stond bereikte de auto de Nederlandse grens.

De ultieme test werd uitgevoerd met drie verschillende e-trons, waardoor er goed gekeken kon worden naar de betrouwbaarheid van het Audi model. Vanuit Slovenië werd er naar Oostenrijk, Italië, Liechtenstein, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, België en uiteindelijk dus ook Nederland gereden. Een flinke rit die vooral behaald werd door de snel-laad functie van de Audi e-tron. Deze zorgt er namelijk voor dat er tot 150 kW opgeladen kan worden, waardoor de accu binnen 30 minuten al voor zo’n 80% is opgeladen. Een goed teken, want het opladen van een elektrische auto wordt altijd gezien als een tijdrovende taak. Dat is het ook wel, maar in de praktijk is het een stuk minder erg dan je waarschijnlijk denkt.

Uiteraard zijn er nog heel veel meer elementen die ervoor zorgde dat de Audi e-tron de uitdaging aan kon. Benieuwd wat er nog meer voor zorgde dat de Audi e-tron deze test haalde? Check dan zeker weten even de video hieronder:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elektrische auto op ultieme wijze getest: Audi e-tron door tien landen in 24 uur
Sluiten