Ilona Braam
Ilona Braam Elektrisch 10 okt 2018

Dit zijn de populairste elektrische auto’s om tweedehands te kopen

Elektrische auto’s worden steeds populairder en steeds vaker zie je ergens wel een elektrische auto in de buurt staan opladen. Helaas lijken de auto’s nog niet echt goedkoper te worden en moet je nog steeds een behoorlijke smak geld neertellen om er één te bemachtigen. Door de populariteit van EV’s begint echter ook de tweedehands markt op te bloeien en zijn er behoorlijk wat elektrische occasions te vinden. Dit zijn de populairste auto’s om tweedehands te kopen.

Populairste tweedehands EV in Europa

De website AutoScout24.nl heeft onderzoek gedaan naar wat in verschillende Europese landen nou de populairste tweedehands elektrische auto’s zijn. Als we kijken naar de populairste occasions in Europa, zien we dat Franse modellen er geliefd zijn. Renault komt zelfs drie keer voor in de top tien met verschillende modellen, maar onverslagen vinden we op nummer 1 de Hyundai Ioniq voor een gemiddelde prijs van 32.895 euro. De top drie wordt verder aangevuld met de Nissan Leaf (23.819 euro) op nummer 2 en de Renault ZOE (14.959 euro) op nummer 3. De nummers vier, vijf en zes worden weer ingenomen door respectievelijk de Peugeot iOn (14.708 euro), de Smart fortwo (17.368 euro) en de Renault Twizy (5.995 euro). Dan gaan we verder op de lijst met de Fiat 500 (16.400 euro), de Volkswagen Golf (35.955 euro) en de Tesla Model S (74.731 euro) op nummer zeven, acht en negen. Als laatste sluit de Renault Kangoo (12.313 euro) de lijst af op een tiende plek.

Hyundai Ioniq

Top 10 elektrische occasions in Nederland

De Nederlandse top 10 ziet er wat anders uit dan de Europese lijst, hoewel we veel van dezelfde modellen op de lijst terugvinden. Ze hebben echter een andere volgorde gekregen. Waar de Hyundai Ioniq de nummer 1 op de Europese lijst is, vinden we de auto op de vierde plek terug in de Nederlandse top tien. In Nederland is de Opel Ampera (47.139 euro) het populairst, gevolgd door de Renault ZOE (18.102 euro) en de Nissan Leaf (26.125 euro). De lijst gaat verder met de Hyundai Ioniq (35.624 euro), de Renault Twizy (6.884 euro), de Citroën C-Zero (13.727 euro), de Tesla Model S (67.486 euro), de Renault Kangoo (10.814 euro) en de Toyota Auris (15.010 euro). Op nummer tien vinden we verder de Fiat 500 met een gemiddelde prijs van 15.766 euro.

Opel Ampera E

Tesla Model S duurste tweedehands elektrische auto

Zoals je kunt zien is de Tesla Model S de duurste elektrische auto op het lijstje en als we naar de top tien per land kijken, blijft de Model S op nummer 1 staat wat betreft de hoogte van het prijskaartje. Toch verschilt de gemiddelde prijs per land en betaal je er in Duitsland zelfs zo’n 81.563 euro voor. De goedkoopste elektrische occasion lijkt weer de Renault Twizy te zijn met een gemiddelde prijs van 6.884 euro. Wat verder ook opvalt is dat vooral kleine auto’s het goed lijken te doen. Zo zijn de Renault ZOE of Renault Twizy in elk Europees land wel gewild. Spanje vormt hier echter een uitzondering op de regel en daar vinden ze auto’s van Nissan erg spannend.

Als je zelf één van de auto’s op de lijst hebt, weet je dus ongeveer wat je voor je elektrische auto kunt vragen. Misschien wil je wel upgraden naar een nieuw model. Volgend jaar zou de nieuwe Tesla Roadster er namelijk aankomen en onlangs dook er zelfs een Stormtrooper versie van de EV op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Manners

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit zijn de populairste elektrische auto’s om tweedehands te kopen
Sluiten