Elektrische auto: vijf heerlijke modellen om naar uit te kijken in 2021

2020 heeft een aantal sterke nieuwe elektrische auto’s voortgebracht. Denk bijvoorbeeld aan de Tesla Model S en -3, Hyundai Kona Electric en de Polestar 2. Ook in 2021 verwachten we weer veel nieuwe elektrische auto’s in verschillende segmenten waarop we haast niet kunnen wachten.

Van een nieuwe Volkswagen SUV tot aan een kleine elektrische Toyota: dit zijn vijf elektrische auto’s die, als alles goed gaat, in 2021 de weg op gaan.

Nieuwe elektrische auto van Volkswagen: ID.4

Volkswagen heeft de boodschap begrepen: de toekomst van autorijden is elektrisch. Daarom staan er verschillende elektrische auto’s op de planning voor Volkswagen. een daarvan is de langverwachte Volkswagen I.D. Buzz die waarschijnlijk in 2022 uitkomt. Voordat deze bus de weg opgaat zal de ID.4 eerst op de weg verschijnen.

De Volkswagen ID.4 is een opvolger van de ID.3 hatchback en is de tweede volledig elektrische auto van de Duitse autofabrikant. Deze middelgrote SUV heeft ongeveer hetzelfde formaat als een VW Tiguan en levert vergelijkbare prestaties op de weg als een 2.0 liter diesel Tiguan. De ID.4 is echter zowel aan de buiten- en binnenkant een moderne auto die in 2021 zeker opvalt op de weg. In positieve zin.

Volkswagen ID.4 elektrische auto
Volkswagen ID.4 (Afbeelding: Volkswagen)

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

Niet lang nadat de eerste Volvo XC40 Recharge Plug-in Hybrid auto’s de weg op zijn gegaan stuurt Volvo een volledig elektrische variant van deze auto de weg op. Volvo’s Recharge Pure Electric wordt in de tweede helft van 2021 verwacht en rijdt volledig elektrisch met behulp van een 300kW/660Nm dubbele motor en een 78kWh lithium-ion accu. Deze combinatie geeft de elektrische auto een actieradius van zo’n 400 kilometer. Dat is niet mis. Is de accu van de luxe Zweedse SUV leeg? Dan is hij in slechts 40 minuten weer tot 80 procent opgeladen dankzij met de DC fast charger.

Volvo XC40 Pure Electric
Volvo XC40 Recharge Pure Electric (Afbeelding: Volvo)

Tesla Model S Plaid

De elektrische auto’s van Tesla rollen aan de lopende band van de lopende band. Tenminste, zo lijkt het. Ook in 2021 komt er een nieuwe elektrische auto van Tesla uit, namelijk de nieuwe flagship ‘Plaid’.

De Plaid heeft drie elektrische motoren; een voorin de auto en twee bij de achteras. Het zal je niet verbazen dat de prestaties van deze elektrische auto nu al bijzonder belachelijk zijn. Zo zijn de motoren van deze all-wheel drive samen goed voor 820kW waardoor hij van nul tot honderd kilometer per uur gaat in 2,1 seconde, een topsnelheid heeft van 320 kilometer per uur en een actieradius heeft van zo’n 840(!) kilometer. We hebben nog geen foto van Tesla’s Model S Plaid dus hieronder een afbeelding van een andere Tesla topper.

Tesla Model Y onthulling
De onthulling van de Tesla Model Y. (Afbeelding: ANP / AFP / Frederic J. Brown)

BMW iX elektrische auto

De SUV’s van BMW zijn populair. Deze grote auto’s zijn ook de grootste vervuilers. Je ziet daarom dat veel autofabrikanten deze vervuilers in een nieuw elektrisch jasje gieten om hun imago wat op te poetsen. Zo ook BMW die in 2021 de nieuwe elektrische iX uitbrengt.

De BMW iX EV heeft een opvallend ontwerp met een grote grille (waar dus geen motor achter zit). Het is je smaak of het is het niet. Waar niet over valt te twisten zijn de prestaties van de elektrische auto, zoals bijvoorbeeld de actieradius van zo’n 600 kilometer en de elektrische motoren die goed zijn voor 500pk.

BMW iX EV elektrische auto
BMW iX EV (Afbeelding: BMW)

Volledig hybride Toyota Yaris

Klein maar fijn, dat is de Toyota Yaris. Toyota is al sinds jaar en dag de voorloper als het gaat om hybride auto’s; vrijwel iedere Toyota is verkrijgbaar als hybride. De tweede generatie Yaris die in 2021 verschijnt is er daar een van. Deze auto is een goede optie voor wie er nog niet klaar voor is om volledig elektrisch te gaan maar het ook niet meer over zijn hart verkrijgt om een ‘ouderwetse’ benzine auto te kopen.

Deze Toyota Yaris is volledig hybride heeft daardoor zeker een lagere CO2-uitstoot dan een auto die alleen op benzine of diesel rijdt. Daarnaast scheelt hij je ook in benzinekosten, wat ook altijd lekker is.

Toyota Yaris 2021
Toyota Yaris 2021 (Afbeelding: Toyota)
Reageer op artikel:
Elektrische auto: vijf heerlijke modellen om naar uit te kijken in 2021
Sluiten