Rutger Houweling
Rutger Houweling Elektrische auto's 9 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

NEXO: Hyundai’s nieuwe elektrische auto op waterstof

Langzamerhand beginnen autofabrikanten wakker te worden en ook volledig elektrische auto’s op waterstof te ontwikkelen. De Toyota Mirai kennen wij al, maar ook Hyundai wordt wakker. Tijdens de CES 2018 presenteerde het merk een nieuwe waterstofauto, de NEXO. Rijden wij dan toch echt over een aantal jaar CO₂-neutraal?

Nieuwe generatie waterstofauto van Hyundai

Hyundai is niet helemaal een nieuwe speler op deze markt. In 2013 werd er al een elektrische auto met een brandstofcel die rijdt op waterstof ter wereld gebracht. De NEXO rijdt echter volledig emissievrij. Maar dat niet alleen, de nieuwe Hyundai is 20 procent lichter, 10 procent efficiënter en 30 procent krachtiger dan zijn voorganger. Het zou natuurlijk niet zo netjes zijn als deze auto niet op alle fronten was verbeterd.

De Hyundai NEXO beschikt over een indrukwekkende actieradius. Met een volle accu kom je maar liefst 800 kilometer ver. Daarnaast is het mogelijk om ook tijdens extreem koude en warme temperaturen rond te rijden. Bij een temperatuur van -29 graden Celsius start NEXO zonder problemen. En ook bij een temperatuur van boven de 49 graden Celsius zorgt de elektrische auto voor de nodige verkoeling.

waterstofauto

Een voordeel van een waterstofauto is dat de voorziening van genoeg energie (waterstof) een stuk sneller verloopt dan bij elektrische auto’s met een accu. Binnen 5 minuten is de tank gevuld om weer op pad te gaan. De auto is uitgerust met een Intelligent Personal Cockpit waarmee je binnenin van alles met je stem of gebaren kunt bedienen. Dit systeem meet ook jouw gedrag in de auto en weet wanneer je gestresst bent. Op dat moment zal er bijvoorbeeld rustgevende muziek worden gedraaid en de verlichting op je toestand worden aangepast.

Groenste automerk van in 2021?

De doelstellingen van Hyundai zijn helder doch groen. De Zuid-Koreaanse autofabrikant wil namelijk ‘s werelds groenste automerk in 2021 zijn. Een mooie doelstelling wat ons betreft en ook het eerste merk dat dit claimt. Om deze doelstellingen te behalen is er wel werk aan de winkel. er moeten namelijk voor 2020 14 nieuwe eco-vriendelijke voertuigen worden geïntroduceerd. Het blijft dus niet alleen bij de waterstofauto, maar worden er ook hybridemodellen, plug-in-hybrides en volledig elektrische auto’s ontwikkeld.

waterstofauto

Beschikbaarheid van deze elektrische auto

Vreemd genoeg heeft Hyundai niets over de beschikbaarheid en prijs gezegd. Houd dan ook onze auto-pagina in de gaten voor meer updates.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
NEXO: Hyundai’s nieuwe elektrische auto op waterstof
Sluiten