Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 4 jan 2019

Elektrische auto’s boeken explosief verkooprecord in Nederland

Dat de toekomst van autorijden elektrisch is, moge duidelijk zijn. Althans, daar proberen producenten, overheden en andere partijen ons al jaren van te overtuigen. De verkoopcijfers spreken boekdelen.

Verkoopcijfers elektrischer auto’s in Nederland

In de positieve zin van het woord. De verkoop van elektrische auto’s is in 2018 verdrievoudigd ten opzichte van het jaar ervoor. Een absoluut verkooprecord. Dat blijkt uit cijfers van Rai Vereniging, BOVAG en dataspecialist RDC.

Zij melden dat er in totaal 24.024 volledig elektrische auto’s zijn geregistreerd. Van alle auto’s die in 2018 nieuw de weg op gingen, was maar liefst 5.4 procent volledig elektrisch. We zijn er dus nog lang niet, maar de explosieve stijging is al een goed teken.

Door de veranderende (duurdere) bijtelling die vanaf 1 januari 2019 in ging verkochten dealers vooral op de valreep in december nog op grote schaal duurdere elektrische auto’s. Consumenten wilden duidelijk de nieuwe regeling voor zijn en zo geld besparen.

Verdere groei in 2019, maar niet explosief

Maar goed, gaan diezelfde nadelige fiscale regels dan ook de groei afremmen? De BOVAG en RAI Vereniging rekenen ondanks die regels alsnog op verdere groei, maar niet zo explosief als vorig jaar.

De groei moet vooral bewerkstelligd worden door het rap uitdijende aanbod aan elektrische auto’s in het middenklassers-segment.

Ook op high-end gebied staat er de komende jaren een hoop moois te beleven. De echte liefhebbers kijken vooral verlekkerd uit naar de Tesla Roadster, de ultieme elektrische supercar die Elon Musk heeft onthuld.

Hier laten we je de Tesla Roadster alvast in verschillende kleuren zien. Fans zijn namelijk Photoshop ingedoken, met prachtige resultaten. Helaas gaat de elektrische superbolide pas in 2020 in productie, en niet op grote schaal.

Baaz

Reageer op artikel:
Elektrische auto’s boeken explosief verkooprecord in Nederland
Sluiten