Ilona Braam
Ilona Braam Elektrisch 23 jul 2017

Maak kennis met de (fictionele) elektrische BMW M2

Zoals we weten heeft BMW de i lijn voor elektrische auto’s, terwijl de M lijn zich bezighoudt met performance cars en zich niet echt om het milieu bekommert. Toch gaf het hoofd van de BMW M afdeling, Frank van Meel, een hele tijd geleden in een interview met Top Gear aan dat elektrische aandrijving bij een M serie voertuig niet ondenkbaar is. Sinds het interview heeft BMW echter nog geen elektrische M auto uitgebracht, wat reden was voor digitaal kunstenaar David Olivares om de handen uit de mouwen te steken. Het resultaat is een futuristisch uitziende mix tussen een BMW M2 en de i serie: de BMW iM2.

Elektrische BMW M is mogelijk, maar niet binnenkort

Van Meel gaf aan dat het bij de M serie gaat om de filosofie met betrekking tot precisie, dynamiek en behendigheid. Hierbij maakt het niet uit met wat voor aandrijving de auto is uitgerust. Dus ook een elektrische motor zou in principe gebruikt kunnen worden. Hij zei er echter wel bij dat we waarschijnlijk toch niet gauw een elektrische BMW M zullen zien. De batterijen zouden namelijk nog veel te zwaar zijn om bevorderlijk te zijn voor de performance lijn.

BMW iM2

Voorkant BMW iM2 eet je zo op

De BMW iM2 van Olivares laat zien hoe een BMW M2 eruit zou zien, gemixt met elementen van de BMW i lijn. Wat vooral opvalt aan de auto is de voorkant. Deze ziet er namelijk uit als een boos hongerig monster, dat je zeker niet in je achteruitkijkspiegel wilt zien. Hoewel de nieren van de auto nog steeds zichtbaar zijn, hebben ze geen luchtinlaten meer aangezien er een elektrische motor in zit. Aan de andere kant zijn de luchtinlaten van de voorste bumper juist een stuk groter geworden.

BMW iM2, elektrische BMW M2

Scherpe koplampen, LED aan de achterkant

Wat de verlichting betreft hebben de koplampen scherpere lijnen gekregen en zijn de lampen aan de achterkant voorzien van LED technologie. Vanuit de achterbumper zien we de achterste lampen verticaal verschijnen. Verder krijgt de Olivaris render 20 inch wielen, voorzien van Pirelli P Zero banden.

BMW iM2

Elektrische BMW M2 vult gat tussen huidige BMW series

Olivaris geeft aan dat het concept slechts een persoonlijk project is. Met de BMW iM2 hoopt hij het het gat tussen de huidige BMW series te vullen. De auto offert luxe, een topsnelheid en rijbereik op om een snellere acceleratie, betere balans en een competitieve prijs te bereiken. Wie weet zal BMW een paar design tips van Olivaris in overweging nemen. Om daadwerkelijk zo’n voertuig te ontwikkelen, zal nog wat onderzoek gedaan moeten worden. Ook zal men voor het probleem met de zware batterijen eerst een oplossing moeten vinden.

Terwijl we wachten op een elektrisch model uit de M serie, kunnen we ons verheugen op de elektrische hybride BMW i8 Roadster die volgend jaar op de planning staat. In deze video is hij van verschillende kanten te zien in al zijn glorie.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Maak kennis met de (fictionele) elektrische BMW M2
Sluiten