Rutger Houweling
Rutger Houweling Elektrische auto's 17 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Met deze foeilelijke doch hoopgevende elektrische camper kom je een heel eind

Dethleffs is begonnen met de productie van een nieuwe elektrische camper. Onlangs onthulde de Duitse campergigant het nieuwe concept van de e.home. De camper is bekleed met zonnepanelen. Niet bepaald een schoonheid, maar als je door het design heen kijkt, zie je de e.home een camper van de toekomst is.

De actieradius van de elektrische camper e.home

Dethleffs wil met dit concept bouwen aan een toekomst waarin kampeerders grote afstanden kunnen afleggen in hun campers, zonder de angst dat de accu leeg is. De elektrische campers van nu zijn namelijk nog niet ideaal voor grote afstanden.

Duitse innovatie in een opmerkelijk jasje

De e.home komt op de markt met verschillende accupakketten. Met de grootste accu heeft de camper een actieradius van 280 kilometer. Moet bij vermeld worden dat berekend is op basis van een lege camper. De verzameling zonnepanelen, met een totale capaciteit van 3.000 watt, moet de actieradius verder opkrikken.
Lelijk van buiten, luxe van binnen.

elektrische camper

De camper ziet er van buiten niet uit, van binnen op zich wel. Tikkie overdreven en glimmend allemaal, maar voor de glamping-liefhebber is dit interieur perfect. Ook lekker over de top: de nagebootste sterrenhemel op het plafond van het slaapvertrek.

Het enorme ding is uitgerust met handige kampeertools. In het woongedeelte tref je een uitgebreide keuken en een grote zitruimte. Volgens Dethleffs is de e.home goed voor 1.500 oplaadbeurten. Kun je dus wel even mee vooruit. De verkoopprijs is nog niet bekend.

Dit artikel verscheen als eerste op Outdoor Manners.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze foeilelijke doch hoopgevende elektrische camper kom je een heel eind
Sluiten