Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn E-bikes 30 augustus 2020

Elektrische fiets niet goed genoeg? De 5 beste elektrische brommers!

Is een elektrische fiets niet tof genoeg voor je? Dat kunnen we ons haast niet voorstellen. Wie ooit op een e-bike heeft gezeten kan dat haast niet zeggen. Maar we oordelen niet. Ben je toch op zoek naar iets anders? Een elektrisch voertuig dat geen fysieke inspanning vraagt? Dan is een elektrische brommer waar je naar zoekt.

Een elektrische brommer is, naast de elektrische fiets, het alternatief op de brommer die op benzine loopt. Er zijn steeds meer elektrische brommers op de markt die net zo lekker rijden als ‘gewone’ brommers, maar een stuk zuiniger en groener rijden. Hieronder staan vijf van deze vernieuwende brommers.

Move over elektrische fiets: hello Vespa Elettrica

De herkenbare Italiaanse Vespa scooter is voor velen de ultieme scooter. Vooral de retro-uitvoering van deze scooter is een echte favoriet. Ondanks de populariteit van het klassieke model kon ook Vespa niet achterblijven en bracht recent een elektrische brommer uit onder de naam ‘Vespa Elettrica’. De Vespa Elettrica lijkt nog steeds op de bekende en klassieke Vespa Primavera, alleen rijdt hij zoals een voertuig anno 2020 hoort te rijden: elektrisch.

Deze elektrische Vespa heeft een motor met een continu vermogen van 3.5kW en een piekvermogen van 4.0kW. De accu van de scooter laadt snel op; in een uur is hij 80 procent vol. Het volledig opladen van de accu duurt wel vier uur. Je kunt de Vespa Elettrica als elektrische scooter of als elektrische brommer kopen. Met beide rij je niet zo soepel over onverharde paden als met een elektrische fiets, maar je rijdt er wel heel soepel mee over de weg.

Vespa Elettrica elektrische brommer
Vespa Elettrica X (Afbeelding: Vespa)

Artisan EV2000R elektrische brommer

Vind je de elektrische Vespa mooi? Dan bevalt deze ‘retro’ elektrische brommer je waarschijnlijk ook wel. De elektrische brommer van Artisan heeft een 2000 Watt motor en sterke onderdelen die speciaal voor de Europese (en Engelse) markt zijn gemaakt. Dat is mooi, maar het mooiste aan deze brommer van Engelse maak is toch echt het ontwerp. Vind je deze kleur niet mooi? Kies dan zelf een andere kleur voor de scooter en het zadel.

Artisan electric scooter
Artisans elektrische scooter (Afbeelding: Artisan Electric)

Super Soco CPx: het alternatief voor de elektrische fiets?

Deze elektrische scooter van Super Solo is de vreemde eend in dit rijtje. De elektrische brommer heeft haast een motor-achtige look. Dit is een optie voor wie de bovenstaande retro scooters juist niet zo tof vindt. Super Soco is een jonge Engelse fabrikant die met deze strakke brommer een nieuwe doelgroep aanboort: de brommerrijder die hard oefent voor zijn motorrijbewijs.

De een stoere en sterke brommer heeft een accu van 60V/45Ah en een 4000 Watt motor met 171Nm. Op deze brommer ga je zeker sneller van start dan op een soortgelijke brommer die loopt op benzine. En ook zeker sneller dan op een e-bike.

Super Soco CPx elektrische fiets
Super Soco CPx (Afbeelding: Super Soco)

Opvallend ontwerp: Cezeta Type 506 elektrische brommer

De Cezeta is niet te vergelijken met de bovenstaande elektrische brommers. Ondanks dat ook dit een retro ontwerp is, valt de brommer op om zijn originele vorm. De Cezeta is een remake van een Tsjechische brommer uit de jaren ’50. Zie jij jezelf wel rijden op deze unieke brommer met elektrische motor van 7.5kW tot 9.2kW met een 4kWh, 6kWh of 8.5Kwh accu? Dan moet je waarschijnlijk een reisje maken naar Praag om er een te huren voor een weekendje. Er zijn namelijk maar vijftig exemplaren van de Cezeta Type 506 gemaakt.

Razor Pocket Mod Miniature Euro elektrische brommer

We kwamen deze bizar goedkope Razor Pocket Mod elektrische brommer tegen. Oké, de Razor Pocket Mod Miniature is zeker niet een van de beste e-brommers, maar we wilden hem je niet onthouden. De brommer heeft wat weg van de klassieke Vespa, maar wie beter kijkt ziet dat je hem niet met een Vespa mag vergelijken. De elektrische brommer haalt een maximale snelheid van ongeveer 20 kilometer per uur en is eigenlijk een miniatuur versie van een echte brommer. Dit laatste wordt vooral duidelijk op deze foto die we op Google vonden. Is deze scooter dan bedoeld voor kinderen? Volgens Razor niet. Maar wat ons betreft kun je beter voor een elektrische fiets gaan dan deze kleine brommer.

Razor pocket mini elektrische fiets brommer
Razor Pocket Miniature (Afbeelding: Razor)
Reageer op artikel:
Elektrische fiets niet goed genoeg? De 5 beste elektrische brommers!
Sluiten