Elektrische fiets: de 5 beste modellen voor de herfst van 2020

Een voordeel van de elektrische fiets is dat je hem niet alleen graag gebruikt in de zomer, maar ook in de herfst en winter. Waar je voorheen misschien toch in de auto stapte, spring je nu het hele jaar door op je e-bike. Voor korte én lange ritten. 2020 heeft tot nu toe veel goede e-bikes voortgebracht waarop je ook in de herfst moeiteloos rondfietst.

Hieronder staan vijf sterke e-bikes en speed pedelecs voor je op een rij waarvan je in de herfst van 2020 plezier beleeft, maar zeker ook in de maanden en jaren daarna.

De beste commuter bike: Specialized Turbo Vado SL 4.0 EQ (2020)

De Turbo Vado SL 4.0 EQ rolt niet echt lekker van de tong, maar rolt wel lekker op straat. Dit is een van de beste elektrische fietsen die op dit moment op de markt is. Tenminste, in deze prijsklasse (tussen de drie- en vierduizend euro). Het is een sterke en snelle fiets om je dagelijkse ritjes mee te maken of om mee naar- en van werk te fietsen.

Met een gewicht van slechts 16.7 kilo is dit een serieus lichte elektrische fiets. Hij heeft een Specialized custom lichtgewicht motor (240W en 35Nm) en een volledig geïntegreerde 320Wh accu. Deze e-bike is alleen eigenlijk geen e-bike; hij behaalt namelijk een maximale snelheid van 45 kilometer per uur. Dat betekent dat het een speed pedelec is en je dus nog sneller van A naar B gaat.

Specialized Turbo Vado
Turbo Vado SL 4.0 EQ (Afbeelding: Specialized)

Een sportieve elektrische fiets: Yamaha Wabash (2019)

Wie deze herfst nog wat avonturen wil beleven kan dat doen op deze toffe e-bike van Yamaha. De elektrische fiets van Yamaha werd al in 2019 uitgebracht maar doet dankzij zijn krachtige motor, grote accu-capaciteit en krachtige onderdelen ook nog goed mee in 2020. De Yamaha Wabash is ontwikkeld om lange afstanden mee af te leggen en is daarom uitermate geschikt voor een sportieve trip in of rondom Nederland, bijvoorbeeld de Ronde van Nederland (1400 kilometer lang).

De elektrische fiets rijdt het beste op gravel en op de weg. Dankzij de brede banden doet hij het echter ook goed op de minder gebaande paden. Met een gewicht van 19 kilo is dit lichtgewicht zelfs met een lege accu prima te berijden. De sportieve Yamaha Wabash heeft een 500Wh 36V accu en een 250Watt motor met 70Nm: een krachtige e-bike die je zelfs door de dikste modder sleept en de hoogste berg op duwt.

Elektrische fiets Mountainbike Yamaha
Yamaha Wabash Electric Gravel (Afbeelding: Yamaha)

Beste elektrische fiets voor in de stad: VanMoof S3 (2020)

De Nederlandse fietsfabrikant VanMoof heeft in 2020 hun S2 e-bike een upgrade gegeven. Met een upgrade verwacht je ook een prijsverhoging, maar niet als het aan VanMoof ligt. De elektrische fiets is namelijk zo’n 1000 euro goedkoper dan zijn voorganger. Deze toffe designfiets is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een lust om op te fietsen.

Hij is voorzien van allerlei technologische snufjes zoals een GPS-tracker, een magnetisch slot en een ingebouwd alarm. Is je fiets ondanks al deze beveiliging toch gestolen? Dan stuurt VanMoof zelf iemand achter je fiets aan om de dief netjes te vragen je fiets terug te geven.

VanMoof S3 elektrische fiets
Stuk betaalbaarder dan zijn voorganger (en veel andere e-bikes) (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Beste elektrische vouwfiets voor de herfst: Gocycle GX (2020)

Deze Britse elektrische vouwfiets is de beste optie om in de herfstmaanden en wintermaanden mee het OV in te stappen. En natuurlijk ook om er daarvoor en daarna op te fietsen. De eerste elektrische vouwfiets van deze fabrikant werd in 2009 gelanceerd en sindsdien zijn de e-bikes van Gocycle een van de meest populaire elektrische vouwfietsen. Daar is alle reden toe: de fietsen zijn erg gebruiksvriendelijk, vouwen snel op (in minder dan 10 seconden) en is strak afgewerkt.

De GX en GXi werden in het begin van 2020 gelanceerd. Deze elektrische vouwfietsen hebben een 250 Watt motor, een 13.7 Ah of 17 Ah accu en zijn beide te koppelen aan de bijbehorende app. Via de app kun je instellingen voor de fiets regelen, maar ook je afgelegde afstand en meer data bijhouden. En ook niet onbelangrijk; de e-bike weegt 17.4 kilo. Dat is niet enorm lichtgewicht (zeker niet voor een vouwfiets), maar licht genoeg om hem een tram of trein in en uit te tillen.

gocycle GX elektrische fiets
Gocycle GX (Afbeelding: Gocycle)

Nog een van eigen bodem: Gazelle Ultimate T10+ HMB (2020)

Gazelle is een van de bekendste Nederlandse fietsfabrikanten. Naast ‘gewone’ fietsen heeft het merk een groot aantal interessante elektrische fietsen in de collectie. Naast e-bikes in een lagere prijsklasse heeft het in 2020 ook een e-bike in de mid range-klasse uitgebracht: de Ultimate T10+ HMB.

De Gazelle Ultimate T10+ HMB is zowel verkrijgbaar met lage instap als met een hogere stang. Een e-bike met een lage instap ziet er vaak niet enorm sexy uit, maar Gazelle bewijst met deze fiets het tegendeel. De T10+ HMB is een upgrade van zijn voorganger de T10. Dit nieuwe model heeft de mogelijkheid voor een dubbele accu (de enkele accu is 500Wh), heeft een Bosch Performance Line Speed motor met 85Nm(!) en heeft 10 Shimano XT versnellingen. De fiets behaalt een snelheid van 45 kilometer per uur waardoor ook dit een speed pedelec is. Wie een speed pedelec zoekt heeft aan deze een betrouwbare optie met goede garantievoorwaarden van Gazelle.

Gazelle Ultimate T10+ HMB elektrische fiets
Ultimate T10+ HMB (Afbeelding: Gazelle)
Reageer op artikel:
Elektrische fiets: de 5 beste modellen voor de herfst van 2020
Sluiten