Elektrische fiets: 5 beste modellen voor winter 2020

Een elektrische fiets maakt makkelijker en daarmee leuker. Volgens verschillende wetenschappelijke onderzoeken verkiest men daarom steeds vaker de e-bike boven de auto. Zelfs wanneer het buiten kouder wordt. Een fiets kopen terwijl het winter wordt lijkt niet de meest logische stap, maar op een e-bike fiets je het hele jaar moeiteloos.

Welke elektrische fiets je het beste kunt kiezen? Dat hangt grotendeels af van waarvoor je hem gaat gebruiken. De meest krachtige en duurste e-bike lijkt misschien de sterkste optie, maar misschien heb je al deze power helemaal niet nodig. Met het nodige onderzoek en navraag bij een verkooppunt kun je jezelf wat geld besparen en vind je gegarandeerd de e-bike die bij jou past. Hieronder hebben we alvast vijf topmodellen voor aankomende winter voor je uitgezocht.

Elektrische stadsfiets: Bergamont E-Revox Rigid EQ (2021)

Het Duitse fietsmerk Bergamont heeft dit jaar een aantal nieuwe e-bikes gepresenteerd. De E-Revox Rigid EQ is er daar een van. Deze sterke elektrische stadsfiets is een goede keuze voor je ritje naar de supermarkt, maar is ook je beste vriend tijdens een lange fietstocht langs de kust of door een natuurgebied. Zoals we van Bergamont gewend zijn is de elektrische fiets gemaakt van de beste en sterkste onderdelen, zonder dat je dit terugziet in het gewicht van de fiets.

Dankzij de nieuwste Bosch Gen. 4 Performance Line CX motor en de geïntegreerde Bosch 625 Wh accu kun je er vanuit gaan dat de e-bike je moeiteloos van A naar B brengt. Jij en je bagage, want de E-Revox Rigid EQ heeft ook een achterrek waar je makkelijk fietstassen of andere bagage op kunt bevestigen.

Bergamont elektrische fiets
Bergamont E-Revox Rigid EQ (Afbeelding: Bergamont)

Elektrische fiets met sportieve look: Koga Pace BX

Koga maakt al sinds jaar en dag sportief uitziende fietsen waarop je maar al te graag gezien wil worden. De Koga Pace BX is er daar een van. Deze sportieve elektrische fiets heeft een volledig geïntegreerd (elektrisch) systeem waardoor lelijke remleidingen en kabels niet zichtbaar zijn. Dit staat strak maar beschermt de onderdelen ook tegen het Nederlandse grillige weer.

De e-bike weegt 22,6 kilo, heeft een Bosch Performance CX Line motor en een 500 Wh accu. Daardoor heeft de e-bike actieradius van ongeveer 140 kilometer. Dat is meer dan genoeg voor dagelijks woon-werk-verkeer of andere ritjes.

Apache Bikes’ elektrische vouwfiets: eFolding (2020)

Een elektrische vouwfiets is dé commuter fiets voor wie ook gebruik maakt van het OV onderweg, of voor wie zijn elektrische fiets liever niet voor de deur van zijn kantoor parkeert. We begrijpen dat je dit ‘probleem’ op dit moment even niet hebt. Wanneer een elektrische vouwfiets nog steeds handig is? Bijvoorbeeld als je in een drukke stad woont en je dure e-bike niet voor je huis wil parkeren, maar ook weinig ruimte heeft om hem thuis op te bergen.

Het Tsjechische Apache Bicycles heeft een betaalbare elektrische vouwfiets ontwikkeld die je makkelijk opklapt en binnen opbergt. Met zijn 18,5 kilo is het is niet een enorm lichtgewicht vouwfiets, maar dat maakt het wel een stevige en stabiele fiets die ook lekker rijdt op klinkerstraten. De eFolding van Apache heeft een 250 Watt voorwielmotor en een 36V 10,4 Ah (374 Wh) Li-Ion accu.

Apache elektrische vouwfiets
eFolding (Afbeelding: Apache Bikes)

Cube Cargo Dual Hybrid: elektrische fiets met flink wat laadruimte

De auto pakken ‘omdat je boodschappen er beter in passen’ is geen excuus als je deze elektrische vrachtfiets van Cube in je schuur hebt staan. Met een elektrische fiets als deze verplaats je met het grootste gemak wat je maar wilt in de grote laadbak. Zelfs je meest kostbare vracht, bijvoorbeeld je kind, kan plaatsnemen in de bagagebak dankzij de optie voor een kinderzitje.

De naam van de Cargo Dual Hybrid verklapt het eigenlijk al: de e-bike heeft twee 500 Wh accu’s. Dit in combinatie met de super krachtige Bosch Drive Unit Cargo Line Gen. 4 motor (met 85(!)Nm) maakt dat jij deze winter je auto prima voor de deur kunt laten staan. Deze e-bike helpt jou, en je bagage, immers moeiteloos van A naar B.

Cube elektrische fiets
Cargo Dual Hybrid (Afbeelding: Cube)

Nog een elektrische fiets van eigen bodem: Dutch id’s Infinity GT

Dutch id is een relatief nieuwe speler op de fietsenmarkt. Toch bleef het merk niet onopgemerkt dankzij een aantal heel strak uitziende e-bikes. Een daarvan is de Infinity GT: een krachtige e-bike waarmee jij de winter zeker wel door komt.

De Infinity GT heeft een nieuwe Bosch Performance Line CX motor met maar liefst 65Nm, een sterke carbon randriem in plaats van de ‘ouderwetse fietsketting’ en lichte vering in de voorvork. Dit maakt het een goede allrounder die je zowel voor je dagelijkse ritjes uit de schuur pakt, als voor een lange fietstocht in het weekend.

elektrische fiets Dutch ID
Infinity GT (Afbeelding: Dutch id)
Reageer op artikel:
Elektrische fiets: 5 beste modellen voor winter 2020
Sluiten