Elektrische fiets: de 5 beste opties van dit moment

Er worden talloos veel nieuwe e-bikes op de markt gebracht. De ene elektrische fiets is nog strakker en toffer dan de ander. Daarom hebben wij een aantal goede exemplaren voor je uitgelicht.

De onderstaande elektrische fietsen zijn een kleine en beperkte greep uit het enorme aanbod. Desalniettemin springen deze exemplaren er uit. Van elektrische mountainbike tot ultieme hipster-fiets: bekijk ze hieronder.

Veelzijdige sportieve elektrische fiets: Yamaha Wabash E-bike

Yamaha heeft een e-bike ontwikkeld die er strak uitziet en uitermate geschikt is voor een gevarieerd gebruik. De fiets heeft een sportief stuur, maar laat je daar niet door misleiden. Met deze fiets rij je namelijk net zo makkelijk door de bossen en duinen als door de stad naar je werk of een koffie-afspraak.

Yamaha ontwikkelde hun eerste prototype elektrische fiets al in 1980. Die rijke ervaring en de vele innovaties zijn goed terug te zien in deze e-bike. De Wabash E-bike heeft, naast een 500 Watt Yamaha PW Series SE motor, een aantal hoogstaande technische snufjes. Zo voelt de geïntegreerde sensor in het achterwiel zelfs de kleinste veranderingen in je snelheid. Daar reageert de motor vervolgens op zodat jij een zo soepel mogelijke pedal assist hebt. Deze functies komen wel met een aardig prijskaartje: de fiets kost zo’n 3220 euro.

Beste elektrische mountainbike: Trek Powerfly FS 7 Plus

Fietsenfabrikant Trek had al een goede naam voordat het elektrische fietsen ontwikkelde. De fietsen van Trek werden voornamelijk gespot in wielerwedstrijden op de weg en in de bergen en bossen. Daarom is het ook geen verrassing dat Trek een groot aantal sportieve elektrische fietsen in het assortiment heeft. Van elektrische racefiets tot elektrische mountainbike, in allerlei verschillende prijsklassen. Al ligt de startprijs van alle e-bikes van de Amerikaanse fietsenfabrikant sowieso aardig hoog. Maar dan heb je ook wat.

De beste elektrische mountainbike van dit moment is er dan ook een van Trek: de Powerfly FS 7 Plus. De krachtige e-bike weegt 22 kilo en wordt aangevoerd door een Bosch Performance CX motor. En door je eigen benen natuurlijk. De e-bike heeft niet alleen een high-performance motor en accu (500 Wh), maar ook hoge kwaliteit onderdelen. Check Trek’s website voor meer details over de fiets. Dit cross- en racemonster kost 3899,00 euro.

Trek powerfly elektrische mountainbike
Powerfly FS 7 Plus (Afbeelding: Trek)

Beste elektrische vouwfiets: Gocycle

Elektrische vouwfietsen zijn de uitkomst voor de commuters onder ons. En gelukkig komen er steeds meer innovatieve oplossingen op de markt voor dit soort vouwfietsen. Een van de beste opties van dit moment zijn de vouwfietsen van Gocycle. De twee beste opties van dit merk zijn de G3C (een strakke design fiets) en de GX of GXi (de meest gebruiksvriendelijke vouwfietsen).

Deze elektrische vouwfietsen zijn van alle handigheden en snufjes voorzien die je kunt bedenken. Deze lichtgewicht fietsen (17.4 kilo) vouw je in 10 seconden op, waardoor dat in ieder geval niet de reden kan zijn van een gemiste trein. De fietsen zijn te koop vanaf zo’n 3336 euro.

Gocycle elektrische vouwfiets
Gocycle’s GX elektrische vouwfiets (Afbeelding: Gocycle)

Beste elektrische allrounder: Giant FastRoad E+ EX Pro

Deze elektrische fiets van Giant is een lekkere allrounder. Hij heeft een sportief uiterlijk en is bedoeld voor wie lange afstanden fietst, maar ook voor een ritje naar de supermarkt. Giant’s Fastroad E+ EX Pro wordt aangedreven door Yamaha’s SyncDrive Pro motor en heeft een 375 Wh accu. Alle onderdelen zijn volledig geïntegreerd in het frame van de fiets waardoor het niet eens iedereen zal opvallen dat dit een elektrische fiets is. Deze Giant kost 3399 euro.

Giant e-bike
Giant Fastroad E+ EX Pro (Afbeelding: Giant NL)

Beste hipster elektrische fiets: Cobo ONE Soho

Alles aan deze fiets schreeuwt ‘hipster’: van het retro racefiets-frame, het leren zadel en grip op het stuur, tot aan het maximale level aan minimalisme van het design. De fiets is zo minimalistisch dat het haast onmogelijk is om te zien dat het eigenlijk een e-bike is. Het enige dat dit verraadt zijn de 5 LED’s die in het frame zijn bevestigt en het level van de accu aangeven.

Cobo’s ONE Soho weegt slechts 11 kilo, waardoor hij ook zonder ondersteuning soepel fietst. Deze bijzonder strakke fiets kost 2999 euro.

Coboc ONE Soho e-bike
Coboc ONE Soho (Afbeelding: Coboc)

Eerlijk is eerlijk, het is moeilijk om de ‘5 beste’ elektrische fietsen te kiezen van dit moment. Wat voor jou de beste elektrische fiets is, is voor een ander namelijk misschien helemaal geen goede optie. Elektrische fietsen komen in allerlei soorten en maten en voor verschillende gebruiken. De bovenstaande e-bikes zijn allemaal vrij duur. Dat betekent echter niet dat goede e-bikes altijd meer dan 3000 euro kosten. Check hier waar je zeker op moet letten bij de aankoop van een elektrische fiets zodat je geen miskoop doet.

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: de 5 beste opties van dit moment
Sluiten