Elektrische fiets: de 5 beste opties voor de zomer van 2020!

Overweeg je al een tijdje een elektrische fiets te kopen? Dan is de zomer de juiste maand om dat te doen. Het weer is goed en je kunt dus oneindig rondrijden op je nieuwe e-bike. Al moet je wel eerst de juiste fiets kiezen uit het steeds groter wordende aanbod.

We begrijpen het als je, door de enorme keuze aan e-bikes, door de bomen het bos niet meer ziet. Het aantal merken dat elektrische fietsen op de markt brengt is groot, net als de verschillende typen e-bikes. Hieronder staan vijf goede opties om deze zomer mee door de stad, de bossen en over de weg te fietsen.

Kalkhoff Endeavour 7.B Pure elektrische fiets

De eerste drie elektrische fietsen in dit rijtje hebben alle drie de nieuwste Bosch Performance Line (Gen3) of Bosch Performance Line CX motor (Gen4). Die motoren zijn compacter, gevoeliger en sterker dan hun voorganger. Deze elektrische trekkingfiets van Kalkhoff heeft dus zo’n nieuwe motor en een nieuwe Bosch PowerTube accu met 625 Wh. De Endeavour 7.B Pure doet het zowel goed op de weg als op de bospaden en kost bijna 5000 euro. Voor dat geld krijg je een sterke elektrische fiets waar je niet alleen in 2020 van kunt genieten, maar ook veel jaren daarna.

Kalkhoff Endeavour 7.B Pure elektrische fiets
Endeavour 7.B pure (Afbeelding: Kalkhoff Bikes)

Elektrische mountainbike: Focus Thron 6.9

Deze elektrische mountainbike van Focus is perfect voor wie zijn fietsavonturen naar het volgende niveau wil tillen. Focus’ opvallende eMTB is een goede allrounder voor op allerlei verschillende ondergronden en paden. De elektrische fiets heeft 12 Shimano XT versnellingen, 2.6” banden en dus ook de nieuwe Gen4 Bosch CX motor. Dankzij de 635 Wh accu kun je uren rondrijden op deze e-bike. Het is geen mountainbike voor de beginnende mountainbiker, maar voor wie al ervaring heeft met deze sport. Daarnaast moet je een aardig budget hebben want deze strakke e-bike is niet goedkoop. Maar voor de ervaren mountainbiker is deze gloednieuwe elektrische fiets van Focus zeker het overwegen waard.

Focus Thron 6.9 Elektrische mountainbike elektrische fiets
Focus Thron 6.9 (Afbeelding: Focus Bikes)

Riese & Müller Supercharger2 elektrische fiets

Ook de Duitse fietsfabrikant Riese & Müller heeft in de zomer van 2020 een prachtige elektrische fiets voor je. De Supercharger2 heeft de nieuwe Bosch Performance CX motor, een 500 Wh accu en de mogelijkheid die uit te breiden tot een dubbele 1000 Wh accu. Daardoor leent deze elektrische fiets zich perfect voor het afleggen van lange afstanden, zoals bijvoorbeeld een fietsvakantie in eigen land. De fiets is een goede off-road bike die ook comfortabel rijdt op de weg.

Riese Müller Supercharger2 e-bike
Riese & Müller Supercharger2 (Afbeelding: Riese Müller)

Giant Trance E+ 3 Pro elektrische mountainbike

De Giant Trance E+ 3 Pro is een nieuwe elektrische mountainbike van Giant. Dankzij de nieuwe SyncDrive motor werkt deze elektrische fiets erg reactief. Zo gaat jouw energie niet verloren maar wordt die direct omgezet in extra kracht en snelheid tijdens het fietsen. Ook deze elektrische mountainbike is bedoeld voor de wat meer ervaren mountainbikers onder ons. De lange zomerdagen geven je des te meer reden om te investeren in een goede elektrische fiets waarmee je er iedere dag op uit kunt.

Giant Trace E+ 3 Pro e-bike elektrische mountainbike
Giant Trace E+ 3 Pro (Afbeelding: Giant)

Sterke allround elektrische fiets: Giant Fastroad E+ EX Pro

Deze laatste elektrische fiets van Giant is een lekkere allrounder. Hij heeft een sportief uiterlijk en geschikt voor een ritje naar de supermarkt, maar ook om lange afstanden mee te fietsen. Giant’s Fastroad E+ EX Pro wordt aangedreven door Yamaha’s SyncDrive Pro motor en heeft een 375 Wh accu. Daardoor maakt je er makkelijk lange zomerse fietstochten mee of complete fietsvakanties. Net als bij de bovenstaande elektrische fietsen zijn alle onderdelen volledig geïntegreerd in het frame van deze Giant fiets. Daardoor valt het haast niet op dat dit een goede mid-range elektrische fiets is.

Giant e-bike
Giant Fastroad E+ EX Pro (Afbeelding: Giant NL)
Reageer op artikel:
Elektrische fiets: de 5 beste opties voor de zomer van 2020!
Sluiten