Elektrische fiets: dit zijn de 5 beste van 2020 (tot nu toe)

De zomer is nagenoeg voorbij maar dat wil niet zeggen dat het fietsseizoen voorbij is. Ook in de herfst, winter en lente kan er volop gefietst worden. Met een elektrische fiets onder je kont blijft dit het hele jaar door leuk.

Het aanbod in e-bikes groeit hard. Dit is goed omdat er steeds meer verschillende typen e-bikes worden ontwikkeld waardoor je altijd een e-bike vindt die bij je past. Doordat het aanbod en het aantal merken toeneemt is het ook moeilijker om een keuze te maken. Hieronder staan vijf goede opties uit 2020 waar je het hele jaar door plezier van hebt.

Een sterke allrounder: Giant FastRoad E+ EX Pro

De Giant FastRoad E+ EX Pro is de opvolger van de Giant Quick E+. Deze elektrische fiets is een van de meest veelzijdige hybride elektrische fietsen die in 2020 is uitgebracht. Deze elektrische fiets uit 2020 heeft veel upgrades gekregen ten opzichte van zijn voorganger zoals een nieuw frame, een super lichtgewicht accu met grotere capaciteit (375 Wh 36 Volt Lithium-Ion), nieuwe sensortechnologie en een Giant SyncDrive Pro motor (ontwikkeld in samenwerking met Yamaha). Giant’s nieuwe e-bike doet het lekker als commuter fiets en voor het moeiteloos overbruggen van lange afstanden.

giant fastroad e+ EX pro elektrische fiets
FastRoad e+ EX pro (Afbeelding: Giant Bicycles)

Elektrische fiets met lage instap: Kalkhoff Endeavour 5.B Move 2020 Wave

Ook Kalkhoff heeft in 2020 een aantal nieuwe e-bikes uitgebracht waar je op kunt bouwen. De Endeavour 5.B Move is er daar een van. Deze elektrische fiets heeft een lage instap en is ontworpen om comfortabel te rijden. Naast de vering in de voorvork en de 10 Deore versnellingen heeft de e-bike een nieuwe Gen 3 Bosch Performance Line motor van 250 Wh. Deze betrouwbare motor in combinatie met de volledig geïntegreerde 625 Wh accu geven de fiets een grote actieradius waardoor hij lange fietstochten makkelijk en leuk maakt.

Kalkhoff Endeavour 5.B Move
Endeavour 5.B Move 2020 Wave (Afbeelding: Kalkhoff Bikes)

Voor wie een elektrische mountainbike wil proberen: Focus JARIFA²

Als je het leuk vindt om zo nu en dan te mountainbiken en van de gebaande paden af te wijken dan is de JARIFA² van Focus een goede keuze. Deze elektrische fiets is ontworpen voor de sportieveling die niet mountainbiken niet als professionele sport beoefent, maar wie wel een sterke elektrische mountainbike (e-MBT) zoekt voor op vakantie of om dagelijks een rondje mee te rijden. De JARIFA² is beschikbaar in verschillende uitvoeringen met bijvoorbeeld een 500 Wh accu of een 625 Wh accu. Hierdoor verschilt de prijs uiteraard per uitvoering.

Focus JARIFA² Bosch Performance Line CX
Focus JARIFA² (Afbeelding: Focus Bikes)

Betaalbaar maar betrouwbaar: Gazelle Medeo T9 HMB

Nederland is een fietsland bij uitstek, daarom mag een Nederlands fietsmerk niet in dit rijtje ontbreken. De fiets van Gazelle die we hebben gekozen is een ‘budget’-optie. Hij kost namelijk slechts 2500 euro. Voor dat geld krijg je echter een hele degelijke trekking e-bike met een sportieve look.

De Medeo T9 HMB werd in 2019 uitgebracht. Omdat hij ook in 2020 nog een van de betere budget elektrische fietsen is nemen we hem toch op in dit rijtje. De Medeo T9 HMB is niet enorm geavanceerd, maar is wel gemaakt van sterke materialen en betrouwbare onderdelen zoals een Bosch motor en Shimano schijfremmen.

Gazelle Medeo T9 HMB e-bike
Gazelle Medeo T9 HMB (Afbeelding: Gazelle)

Populaire elektrische fiets: Trek Allant+ 9.9

Het Amerikaanse ‘Trek’ is in trek als het gaat om e-bikes. Naast de enorme collectie elektrische mountainbikes heeft Trek ook een aantal sterke elektrische commuter bikes in de collectie. De Allant+ 9.9 is er daar een van. Deze strakke e-bike heeft de nieuwste Bosch Performance Line CX motor van 250 W en 75 Nm (!), en een 625 Wh Bosch PowerTube accu. Deze laatste is de krachtigste accu van Bosch op dit moment.

Het frame van de e-bike is gemaakt van carbon en andere hoogwaardige componenten. Daardoor weegt dit krachtige beestje slechts 18 kilo; dat niet veel voor een e-bike als deze. Deze elektrische fiets is een van de beste elektrische commuter bikes van 2020, al dan niet de beste. Dat kost wat, maar daar krijg je dus ook wat voor.

Trek Allant+ 9.9 e-bike
Trek Allant+ 9.9 (Afbeelding: Trek Bikes)
Reageer op artikel:
Elektrische fiets: dit zijn de 5 beste van 2020 (tot nu toe)
Sluiten