Elektrische fiets: 5 geweldige betaalbare modellen

Een elektrische fiets is een duur item. De prijzen van de meeste e-bikes starten rond de 2000 euro en lopen snel op tot 6000 euro en soms zelfs meer. Het is dus niet makkelijk om een goedkope én kwalitatief goede e-bike te vinden.

Dat het niet makkelijk is, betekent niet dat het onmogelijk is een betaalbare en goede elektrische fiets te vinden. Ze bestaan zeker wel. Al betekent dit soms dat je wel iets moet inleveren op bepaalde specificaties. Hieronder staan vijf betaalbare elektrische fietsen waarvan je jaren lang plezier kunt hebben.

VanMoof’s nieuwste modellen: S3 en X3 elektrische fiets

VanMoof staat bekend om zijn strakke en slimme elektrische stadsfietsen. De nieuwste modellen van deze fabrikant zijn beide elektrische herenfietsen. Net als hun voorgangers hebben deze e-bikes een strak design met volledig geïntegreerde elektrische onderdelen. Een nadeel hiervan is echter dat je de accu niet uit het frame van de fiets kunt halen, waardoor je hem naast een stopcontact moet kunnen parkeren om op te laden. Een voordeel van deze e-bikes is hijn lekkere prijs van 1998 euro.

VanMoof S3 elektrische fiets
VanMoof S3 (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Duitse kwaliteit: Elbike elektrische fiets

Deze strakke elektrische fiets is van Duitse makelij. De e-bike heeft een motor en accu die net als bij VanMoof’s e-bikes volledig in het frame zijn verwerkt. De fiets begon als een project op Kickstarter maar wordt nu ook daadwerkelijk in productie gebracht.

In het voorwiel van de Elbike zit een motor verwerkt. Die is niet ideaal in heuvelachtige landschappen, maar gelukkig is Nederland vrijwel overal zo plat als een dubbeltje. Elbike verzorgt goede service voor deze elektrische fiets. Als de motor in het voorwiel mankementen vertoont dan kun je het volledige voorwiel aan Elbike sturen en krijg je een nieuwe teruggestuurd.

elbike e-bike elektrische fiets
Elbike (Afbeelding: Kickstarter)

Lekker Bikes: AmsterdamGT eBike

Het Australische ‘Lekker Bikes’ heeft een aantal elektrische fietsen in de collectie tegen een scherpe prijs. De eigenaren van dit merk hebben een Nederlandse roots vandaar de naam van het merk en de naam van de fietsen. Deze e-bike heeft veel overeenkomsten met de bovenstaande twee exemplaren. De kwaliteit van de e-bikes is hoog; dat zie je terug in de materialen die zijn gebruikt en de onderdelen.

Zo heeft de Amsterdam GT elektrische fiets een Bafang Max Mid Drive motor, een Gates CDX Belt Drive en een Samsung accu. Daardoor fiets je er met plezier een lange tijd op rond voor een prijs die niet boven de drieduizend euro reikt. Een enorm scherpe deal voor een e-bike met belt drive.

Lekker Bikes AmsterdamGT
AmsterdamGT (Afbeelding: Lekker Bikes)

Een sterke stadsfiets: Specialized Men’s Turbo Como 3.0 2020

Specialized maakt al sinds jaar en dag sterke fietsen. Sinds een aantal jaar zijn daar ook elektrische fietsen bij gekomen van een net zo hoge kwaliteit. Deze e-bike van Specialized is een goede mix tussen een lekkere cruiser en een stadsfiets. Dankzij de 45 mm brede banden en vering in de voorvork rijdt hij net zo soepel als hij er uit ziet. Op de foto hieronder zie je de optie met lage instap en geïntegreerde 460 Wh accu. En dat voor minder dan 3000 euro.

Specialized Turbo Como 3.0 elektrische fiets
Turbo Como 3.0 uit 2020 (Afbeelding: Specialized)

Een onopvallende e-bike: Orbea Gain

Op zoek naar een betaalbare maar betrouwbare elektrische stadsfiets of elektrische commuter fiets? Maak dan zeker een testrit op de Orbea Gainwan. De Spaanse fietsenfabrikant Orbea maakt al sinds 1930 fietsen die door een ringetje te halen zijn. Deze elektrische fiets is er daar een van. Dat komt onder andere door het enorm strakke en slanke design dat prima door het ringetje past. Een fijne bijkomstigheid is dat deze e-bike minder dan driedruizend euro kost.

Orbea e-bike Gain F27
Orbea Gain F25 (Afbeelding: Orbea)
Reageer op artikel:
Elektrische fiets: 5 geweldige betaalbare modellen
Sluiten