Elektrische fiets: 5 fantastische modellen voor dames

De elektrische fiets bestaat in allerlei soorten en maten. Zo zijn er elektrische stads- en commuterfietsen, elektrische mountainbikes, elektrische racefietsen, elektrische vouwfietsen, en meer. Voor de aankoop van een e-bike is het belangrijk dat je de juiste fiets koopt die aansluit bij jouw behoefte en lichamelijke eigenschappen als lengte, gewicht en kracht.

Naast de hierboven genoemde typen elektrische fietsen kun je vaak ook kiezen uit een heren- of een damesmodel. De verschillen tussen deze twee fietsen zijn meestal zichtbaar aan het frame. Hieronder vind je 5 toffe elektrische damesfietsen met een middel- tot lage instap.

Elektrische damesfiets van Cannondale: Canvas Neo Remixte 2

We trappen dit lijstje af met een elektrische damesfiets van Cannondale. Cannondale is een van de populairste merken voor gewone fietsen én elektrische fietsen dankzij de betrouwbare kwaliteit en sportieve ontwerpen. Alhoewel Cannondale geen onderscheid maakt tussen elektrische dames- en herenfietsen, is de Canvas Neo een fijne fiets voor vrouwen door de relatief lage instap.

Cannondale NEO Remixte
Canvas NEO Remixte 2 (Afbeelding: Cannondale)

Kalkhoff elektrische fiets: Image 5.B Excite

Ook Kalkhoff is een gerenommeerd merk als het om elektrische fietsen gaat. Een e-bike van Kalkhoff is niet goedkoop, maar is wel een fiets die lang meegaat en is gemaakt van de beste onderdelen. Zo ook deze Image 5.B Excite. Je kunt kiezen uit verschillende typen frames: een hoge instap, een stang of een lage instap. Daarnaast kun je de maat van het frame kiezen om de e-bike precies af te stellen op jouw postuur.

Kalkhoff Image 5.B Excite elektrische fiets
Kalkhoff Image 5.B Excite (Afbeelding: Kalkhoff Bikes)

Riese & Müller’s Swing2 City elektrische damesfiets

Riese & Müller staat bekend om zijn comfortabele en praktische elektrische fietsen. Dit damesmodel is niet alleen praktisch en comfortabel, maar ook een sterke e-bike voor in de stad. De elektrische fiets heeft hoogwaardige onderdelen waardoor je er jaren plezier van kunt hebben.

Riese Muller Swing2 City e-bike
Swing2 City e-bike (Afbeeliding: Riesse & Müller)

Elektrische damesfiets van Nederlandse bodem: Roetz

Het Nederlandse ‘Roetz‘ bouwt nieuwe (elektrische) fietsen van oude fietsen. Dit gebeurt in de sociale werkplaats waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt het vakmanschap van fietsenmaker leren. Naast dat Roetz een toffe onderneming is worden er ook bijzonder toffe elektrische fietsen gemaakt. Zo kan onder andere de Vigour+ Ladies fiets op aanvraag worden omgebouwd tot elektrische fiets.

Roetz e-bike elektrische fiets
Roetz Vigour+ damesfiets (Afbeelding: Roetz-Bikes)

Duurzame elektrische fiets: Faraday

De laatste elektrische damesfiets in dit lijstje is er een van de duurzame fietsfabrikant Faraday. Deze fiets lijkt qua uiterlijk het meest op de bovenstaande Nederlandse fietsen van Roetz. Een verschil is dat deze fietsen altijd standaard elektrisch zijn. En dat ze overgevlogen moeten worden vanuit de VS natuurlijk. Dat is dan weer niet zo duurzaam. Het ‘Cortland‘ model is een toffe elektrische stadsfiets met lage instap en voorwielmotor.

Faraday Cortland e-bike
Faraday Cortland (Afbeelding: Kickstarter)
Reageer op artikel:
Elektrische fiets: 5 fantastische modellen voor dames
Sluiten