Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Elektrische fietsen 17 okt 2020
Leestijd: 4 minuten

Elektrische fiets: nog eens 5 geweldige modellen in 2020

De populariteit van de elektrische fiets nam dit jaar in rap tempo toe. Bijna net zo rap als de snelle fietsen zelf over het fietspad en de weg racen. In 2020 zijn veel e-bikes gelanceerd die de moeite waard zijn.

Of je nou boodschappen gaat doen, een aardig stuk moet commuten, of je op een sportief avontuur gaat: er is een elektrische fiets voor iedere gelegenheid. Zoek daarom een e-bike die het beste past bij jouw persoonlijke behoeften en rijstijl. Hieronder staan vijf nieuwe elektrische fietsen uit 2020 waarmee je jarenlang (snel) vooruit kunt.

Trek Verve+ 2021 elektrische fiets

Trek heeft dit jaar een groot aantal nieuwe elektrische fietsen gepresenteerd in verschillende prijsklassen en voor verschillende doeleinden. De nieuwe Verve+ 2021 is niet één e-bike, maar het zijn er drie. De verschillende modellen van deze lijn onderscheiden zich door hun opstap en andere specificaties zoals de accu.

De Verve+ 4 (2021) is een van deze nieuwe elektrische fietsen van Trek. Deze hybride is ontworpen voor fietsers die veel kilometers maken in de buitenlucht en hun fiets voor verschillende doeleinden gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan recreatieve tochten en sportieve ritjes. Deze e-bike heeft een Bosch Active Line Plus motor van 250 Watt en een geïntegreerde 500 Wh accu.

Trek Verve 2021 elektrische fiets
Verve+ 4 2021 (Afbeelding: Trek Bikes)

Elektrische fiets voor de avonturier: Koga E-Worldtraveler 2020

Koga is een Nederlandse fietsenfabrikant die al sinds jaar en dag samenwerkt met Miyata, een Japanse frame-fabrikant. Een van de nieuwste elektrische fietsen van Koga is de E-WorldTraveler die ideaal is voor een fietsvakantie of lange fietstocht.

Het frame van de E-WorldTraveler is lichtgewicht en weegt inclusief motor, accu en bagagerekken (voor- en achterop de fiets) slechts 24,3 kilo. Een van de handige functies van deze e-bike is het stuurslot waardoor je hem zelfs wanneer hij zwaar bepakt is altijd kunt neerzetten zonder dat hij omvalt. Een andere extra handige functie is dat je de accu (500 Wh van de elektrische fiets af kunt halen om hem ‘s nachts of tijdens een pitstop weer op te laden.

Koga elektrische fiets worldtraveler
E-Worldtraveler (Afbeelding: Koga)

Scott Sub Active eRIDE USX 2020

Wie de Amerikaanse fietsenfabrikant Scott voornamelijk kent van zijn sportieve (elektrische) mountainbikes had vast niet verwacht dat deze elektrische fiets uit dezelfde fabriek komt. De Sub Active eRIDE USX (wat staat voor ‘unisex’) is een comfortabele e-bike voor in de stad en voor je dagelijkse ritjes. Je kunt vertrouwen dat het wel goed zit met dit comfort, aangezien Scott met zijn (elektrische) mountainbikes zelfs ritjes over de meest hobbelige en onberijdbare paden tot op zeker hoogte ‘comfortabel’ maakt.

De Sub eRIDE is gemaakt van kwalitatief hoogstaande materialen en onderdelen, zoals we van Scott gewend zijn. Denk bijvoorbeeld aan 9 Shimano versnellingen, Shimano schijfremmen, een 250 Watt Bosch motor en een 400 Wh Bosch accu. Dankzij de lage instap en de vering in de voorvork is de Sub Active eRIDE USX ook een goede optie voor wie wat minder goed te been is.

Scott Sub Active eRide elektrische fiets
Sub Active eRIDE USX 2020 (Afbeelding: Scott Sports)

Stromer ST5 (speed pedelec)

De vierde fiets uit dit rijtje is een tikkeltje sneller dan de rest. Het is namelijk een speed pedelec die ondersteuning biedt bij het fietsen tot 45 kilometer per uur in plaats van de 25 kilometer per uur van een e-bike. De Stromer ST5 ziet er dus niet alleen snel uit, maar dat is hij ook echt.

Deze toffe speed pedelec heeft alles wat je van een high tech ‘elektrische fiets’ uit 2020 mag verwachten. Zo is het LCD-beeldscherm naadloos in het frame verwerkt, kun je de ST5 koppelen aan een app op je smartphone, heeft hij een GPS-functie en slimme vergrendeling.

Stromer ST5 elektrische fiets
Stromer ST5 (Afbeelding: Stromer Bikes)

Cube Kathmandu Hybrid (speed pedelec)

Als laatste in dit rijtje lichten we nog een nieuwe speed pedelec uit. De Kathmandu Hybrid van de bekende fietsfabrikant Cube is een perfecte elektrische fiets voor wie liever met de fiets dan met de auto naar zijn werk gaat. Dit zit er nu misschien even niet in, maar je kunt hem natuurlijk ook gebruiken voor een lekkere fietstocht.

De e-bike heeft een nieuwe Bosch PowerTube 625 Wh accu en ook de Bosch Performance CX Gen4 motor (350 Watt) uit 2020. Hierdoor leg je met minimale inspanning lange afstanden af. Let wel op dat dit een speed pedelec is. Dat betekent dat er andere verkeersregels gelden voor dit voertuig, namelijk dezelfde als die voor een brommer. Dat betekent dat het ook verplicht is een helm te dragen op deze snelle Kathmandu Hybrid van Cube.

Cube Kathmandy Hybrid PRO e-bike
Cube Kathmandu Hybrid PRO 625 (Afbeelding: Cube)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: nog eens 5 geweldige modellen in 2020
Sluiten