Elektrische fiets: de 5 meest hilarische modellen die we kennen

De elektrische fiets komt in allerlei soorten en maten. Er zijn bijvoorbeeld elektrische mountainbikes te koop, elektrische racefietsen en elektrische vouwfietsen. Naast de ‘standaard’ elektrische fietsen komen we hier en daar ook opvallende en, hoe kunnen we dit het best zeggen, ‘originele’ ontwerpen tegen.

Hieronder hebben we een aantal van deze bijzondere elektrische fietsen op een rij gezet. Van een soort elektrische loopband die fietst tot een buitensporig dure e-bike; dit zijn onze ‘favorieten’.

Rad Power Bikes’ ‘stoere’ snorfiets

Het is niet makkelijk om een snorfiets stoer te maken. Rad Power Bikes heeft een poging gedaan met als resultaat de onderstaande ongemakkelijk uitziende elektrische fiets. De Radrunner Plus e-bike is een duidelijke mix tussen de comfort en stabiliteit van de ouderwetse snorfiets, en het low rider stuur en brede banden die hem ‘hip’ laten lijken. Of dit laatste ook is gelukt laten we aan jou om te oordelen.

Radrunner Rad Power bikes e-bike
Rad Power Bikes’ e-bike (Afbeelding: Radrunner)

Elektrische vouwfiets en elektrische mountainbike in-één

Wat je krijgt als je een elektrische mountainbike combineert met een elektrische vouwfiets? Precies: een niet zo compacte maar wel hele functionele e-bike. Op het eerste gezicht zou je niet zeggen dat deze robuuste e-bike zich op laat vouwen. Het kan toch echt. De MOAR bike is het meest geschikt voor wie al mountainbikend naar zijn werk gaat. Dat is een vrij specifiek publiek, maar zij zijn vast blij met deze oplossing. Op zoek naar een handige vouwfiets? Check dan hier 5 goede opties.

Moar bike elektrische fiets elektrische mountainbike
Moar bike (Afbeelding: Moar Bike)

Lopifit ‘wandelende’ elektrische fiets

Dacht je alle varianten van de e-bike te hebben gezien? Dan willen we je graag introduceren aan deze bizarre ‘e-bike’ van Lopifit. Op deze fiets loop je jezelf vooruit. Klinkt dat onlogisch? Dat is het ook. Maar het is klaarblijkelijk niet onmogelijk.

Lopifit e-bike loopband
Lopifit (Afbeelding: Lopifit)

De prijs van de PG Bikes Blacktrail elektrische fiets is een lachertje

De PG Bikes Blacktrail eBike is een luxe high-end elektrische fiets met een opvallend ontwerp. Het meest hilarische aan deze elektrische fiets is echter zijn prijs: hij kost zo’n 75.000 euro. Dat is zacht uitgedrukt bizar. En belachelijk. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Daarom verdient deze vreemde té high-end elektrische fiets zeker een plek in dit rijtje.

PG Bikes blacktail elektrische fiets
PG Bikes BlackTrail BT-01 (Afbeelding: PG)

Ziet er uit als een kinderfiets maar is het niet

Deze elektrische fiets, genaamd OSLO, van het Amerikaanse merk ‘Karmic’ heeft het comfort en de looks van een kinderfiets. Welk volwassen persoon graag op een volwassen kinderfiets rijdt weten we niet, maar wellicht heeft Karmic met deze opvallende e-bike een gat in de markt gevonden. Eerlijk is eerlijk, deze e-bike ziet er strak uit. Maar hij lijkt ons ook wat zwaar en groot om een parkeerplaats voor te vinden in de drukke stad.

Karmi OSLO e-bike
Karmic OSLO (Afbeelding: Kickstarter)
Reageer op artikel:
Elektrische fiets: de 5 meest hilarische modellen die we kennen
Sluiten