Lisanne Beijen
Lisanne Beijen E-bikes 29 aug 2020

Elektrische fiets: 5 mountainbikes met uitstekende vering

De elektrische mountainbike (e-MTB) wordt steeds populairder. Dat begrijpen we goed. Op een e-MBT beleef je namelijk dezelfde lol en heb je dezelfde spanning als op een gewone mountainbike, alleen kom je niet volledig afgemat op je bestemming aan. Dat betekent niet dat de e-MBT geen sportieve elektrische fiets is. In tegenstelling!

Een elektrische mountainbike geeft net dat beetje ondersteuning voor een soepele rit. Zo maak je makkelijker langere tochten. Hieronder staan vijf sterke elektrische mountainbikes met volledige vering, dus in de voorvork als in de achtervork. Als deze niet soepel fietsen dan weten wij het ook niet meer.

Geen speeltje: Specialized Turbo Levo SL Expert Carbon

De eerste elektrische fiets uit dit rijtje is er een van het Amerikaanse merk Specialized. De Turbo Levo SL is geen speeltje, maar een serieuze e-bike voor wie zichzelf een geoefende mountainbiker noemt. De lichtgewicht e-MTB weegt slechts 17,35 kilo, heeft een 240 Watt motor met 35 Nm en een 320 Wh accu.

Koppel je smartphone via de Mission Control App aan de geavanceerde e-bike zodat je altijd inzicht hebt in de status van de e-bike’s accu en andere statistieken. Deze fiets met een prijskaartje vanaf 8500 euro is er absoluut een in het hogere segment en is niet voor iedereen weggelegd. Toch wilden we je deze prachtige e-bike niet onthouden.

Specialized Turbo Levo e-bike
Turbo Levo SL (Afbeelding: Specialized)

Kleinere broertje van de bovenstaande elektrische fiets: Specialized Turbo Kenevo Comp

De Turbo Kenevo Comp kun je zien als het kleinere broertje van de elektrische mountainbike die hierboven staat. Dat is te zien in de prijs (vanaf zo’n 5500 euro), maar verder doet de e-bike echt niet onder voor zijn grotere broer. Ook deze e-bike is namelijk een sterke mountainbike met zowel 180mm voor- als achtervering. De kleine motor en 500Wh accu zijn volledig in het frame verwerkt waardoor niemand zal zien dat jij een beetje hulp krijgt bij het trappen.

Specialized Kenevo Comp e-bike
Turbo Kenevo Comp (Afbeelding: Specialized)

Bulls elektrische fiets: Sonic EVO TR 1 29

Bulls heeft een groot aanbod in elektrische mountainbikes met volledige vering. Dit model uit 2020 is een van de goedkoopste opties. Voor zo’n 3400 euro heb je deze elektrische mountainbike met 400 Wh accu, een motor van Bosch en volledige vering. Alle elektrische componenten zijn slim in het frame verwerkt net als bij de bovenstaande elektrische fietsen.

Deze e-bike is misschien niet zo licht en slim als de bovenstaande modellen, maar is een goede basic optie voor wie niet zijn complete bankrekening wil plunderen.

Bulls Sonic Evo elektrische fiets
Sonic Evo TR 1 29 (Afbeelding: Bulls Bikes)

Scott’s e-MTB voor dames: Contessa Strike eRIDE 920 2020

Scott heeft een aantal elektrische mountainbikes voor de vrouwen onder ons die graag van de gebaande paden af gaan. De Contessa Strike eRIDE 920 heeft volledige vering, hoge kwaliteit (elektrische) componenten, en volledig geïntegreerde elektrische elementen. Dit maakt het niet alleen een comfortabele e-bike, maar ook een betrouwbaar maatje. Zelfs op de ruigste paden.

De e-bike heeft een Bosch Performance CX motor en een geïntegreerde 500Wh Powertube acc. Je krijgt goed waar voor je geld, aangezien deze dames e-MBT zo’n 4000 euro kost.

Scott Contessa Strike elektrische fiets
Contessa Strike eRIDE 920 2020 (Afbeelding: Scott Sports)

Cannondale Habit Neo 4 2020 e-MTB

De laatste e-MTB uit dit rijtje is er een van Cannondale; de Habit Neo. Cannondale heeft, anders dan andere merken, geen enorm aanbod in e-bikes. De e-bikes die de fietsenfabrikant wel in de collectie heeft zijn echter met aandacht ontworpen. Dat zie je aan alles. Deze elektrische mountainbike is voorzien van de nieuwe 2020 Bosch Performance CX drive en heeft een geïntegreerde PowerTube accu (625 Wh). De vering van de e-bike is afhankelijk van de maat van de fiets zodat hij zo soepel mogelijk rijdt.

De strakke Cannondale Habit Neo 2020 is bedoeld voor de mountainbiker die al aardig wat kilometers en hoogtemeters in de benen heeft en klaar is voor een nieuwe uitdaging.

Cannondale Habit Neo elektrische fiets
Habit Neo 2020 (Afbeelding: Cannondale)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: 5 mountainbikes met uitstekende vering
Sluiten