Elektrische fiets: 5 prachtige opvouwbare modellen

Een vouwfiets is een handige fiets. Je vouwt hem klein op waardoor je hem bijvoorbeeld makkelijk meeneemt in het OV. Daarnaast laat een vouwfiets zich goed opbergen in huis en op kantoor. Wat is handiger dan een ‘gewone’ vouwfiets? Juist, een elektrische vouwfiets. Met een elektrische vouwfiets heb je de voordelen van een elektrische fiets én een vouwfiets.

Vouwfietsen hebben vaak een vernuftig en opvallend ontwerp. Eerlijk is eerlijk; zie zien er meestal eerder vreemd dan mooi uit. Dit geldt helaas ook voor de elektrische vouwfiets. Toch zijn er genoeg exemplaren te vinden waar je prima op gezien wil worden. Hieronder hebben we vijf van deze mooie elektrische vouwfietsen voor je op een rij gezet; van tof naar nog toffer.

Lacros elektrische vouwfiets Scamper S400 XL

Deze elektrische vouwfiets valt op omdat hij niet enorm lijkt op een vouwfiets. Dat komt door de relatief grote 24-inch sterwielen. Met name deze opvallende wielen maken de dit een toffe elektrische fiets. Met zijn gewicht van 20.5 kilo is het zeker geen lichtgewicht. Hij komt dan ook het best tot zijn recht als je hem niet om de haverklap een trap op moet tillen of moet opvouwen (bijvoorbeeld op de camping). Alleen laat dat nou net zijn waar je een vouwfiets voor koopt…

Lactros e-bike elektrische vouwfiets
Lacros Scamper S400 (Afbeelding: Lacros)

Strakke kleine elektrische fiets: Venilu Urban vouwfiets

Er zijn tegenwoordig genoeg elektrische vouwfietsen op de markt om er een te kiezen die bij jouw gebruik past. Is de bovenstaande elektrische fiets te lomp voor je? Misschien dat deze Venilu Urban vouwfiets wel is waar je naar zoekt. De e-bike van Frans ontwerp heeft en een verwijderbare accu die slim is weggewerkt onder het zadel. Daardoor lijkt deze elektrische vouwfiets eigenlijk meer op een gewone vouwfiets.

Venilu vouwfiets
Elektrische vouwfiets van Venilu (Afbeelding: Venilu)

Elektrische vouwfiets van Gocycle

Gocycle is een populair merk als het op vouwbare elektrische fietsen aankomt. De twee beste opties van dit merk zijn de G3C (een strakke design fiets) en de GX of GXi (een van de meest gebruiksvriendelijke vouwfietsen die er is. Deze e-bikes zijn niet goedkoop, maar goed design is niet goedkoop.

elektrische fiets ebike gocycle
Elektrische fiets van GoCycle – G3C (Afbeelding: Kickstarter)

GE17 e-bike: elektrische fiets voor de hipster commuter

Deze elektrische fiets laat de gemiddelde hipster een beetje kwijlen. We hoeven je niet uit te leggen waarom: de foto’s zeggen genoeg. Je vouwt deze GE17 elektrische vouwfiets piepklein op waardoor hij zelfs in een ruime rugtas past. Daardoor staat hij nooit in de weg in de metro of trein, en neemt hij zo goed als geen opbergruimte in beslag in je huis of appartement.

GE17 e-bike elektrische fiets elektrische vouwfiets
GE17 E-bike (Afbeelding: Kickstarter)

Nog niet te koop maar wel heel erg tof: elektrische vouwfiets voor commuters van Kickstarter

Deze elektrische vouwfiets is zeker een van de tofste vouwfietsen die bestaat. Als hij daadwerkelijk wordt ontwikkeld en verkocht natuurlijk. Al lijkt dat er wel op, want het beoogde doel van 25.000 dollar op Kickstarter is behaald. De gele versie van deze elektrische fiets doet denken aan een banaan vanwege zijn gebogen vorm. Het is een innovatief ontwerp en een strakke elektrische fiets: de elektrische onderdelen als de motor en accu zijn naadloos verwerkt in het frame. Wanneer deze te koop is maken we er zeker graag een testrit op!

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: 5 prachtige opvouwbare modellen
Sluiten