Lisanne Beijen
Lisanne Beijen E-bikes 31 okt 2020

Elektrische fiets: 5 redenen om er eentje te huren (en niet te kopen)

Een elektrische fiets kopen is een aardige investering. De gemiddelde mid range e-bike van een goed merk kost namelijk al snel meer dan 3000 euro. Hou je dit geld liever nog even in je portemonnee? Dan kun je er ook voor kiezen een e-bike te huren.

Er zijn tegenwoordig steeds meer plekken waar je een elektrische fiets kunt huren. Zie jij jezelf al rondrijden op zo’n snelle e-bike maar zie jij hem nog niet in je eigen schuur of garage staan? Lees dan hieronder vijf redenen waarom een e-bike huren in sommige gevallen inderdaad de betere optie is.

1. Elektrische fiets huren is goedkoop

Door zijn hoge prijs is een een e-bike niet voor iedereen even toegankelijk. De toename in verhuurpunten die e-bikes verhuren brengt hier verandering in.

Een vaste prijs voor de huur van een elektrische fiets bestaat niet. Die bepaalt de verhuurder namelijk en is onder andere afhankelijk van het type e-bike dat je huurt. Een hele dag een e-bike huren kost meestal tussen de 20 en 50 euro. Zelfs wanneer je een volledige week, bijvoorbeeld tijdens een vakantie, een elektrische fiets huurt ben je nog steeds een stuk goedkoper uit dan wanneer je er een koopt.

Koga Pace BX e-bike
Koga Pace BX (Afbeelding: Koga)

2. Voor ‘eenmalig’ gebruik

Een elektrische fiets koop je alleen als je verwacht hem regelmatig te gebruiken. Is dat niet het geval? Dan is het misschien verstandiger er een te huren voor die ene keer dat je een fietstocht wilt maken in Zuid Limburg of over de Veluwe. Een e-bike in je schuur die je vrijwel nooit gebruikt is namelijk zonde van je geld, zonde van de ruimte in je schuur en zonde van de productie (net als die van alle andere apparaten in huis die je te weinig gebruikt).

Orbea Gain e-bike
Orbea Gain elektrische fiets (Afbeelding: Orbea)

3. Om een elektrische fiets uit te proberen

Voordat je een elektrische fiets koopt is het een must hem uit te proberen. Dit kan tijdens een testritje, maar eigenlijk is het nog beter om de e-bike die je op het oog hebt een paar dagen te huren. Op die manier kom je er echt achter of hij lekker rijdt en aan je verwachtingen voldoet met betrekking tot de versnellingen, het type motor, de accuduur, gebruiksvriendelijkheid en meer.

Het is altijd verstandig om verschillende e-bikes te testen voordat je er een koopt. Dit waardevolle vergelijkingsmateriaal helpt je bij het maken van de juiste keuze.

Roetz Vigour+ e-bike
De Vigour+ (Afbeelding: Roetz)

4. Je kun steeds een ander model/merk proberen

Het vierde voordeel van een elektrische fiets huren in plaats van kopen haakt in op het bovenstaande punt: als je een e-bike huurt kun je, iedere keer dat je er een huurt, een ander merk of model proberen. Dit is, zoals hierboven genoemd, een voordeel voor wie uiteindelijk een elektrische fiets wil kopen. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk om verschillende typen e-bikes uit te kunnen proberen zonder daarvoor iedere keer 3000 euro neer te moeten tellen en een garage vol elektrische fietsen te hebben.

Orbea e-bike Gain F27 elektrische fiets
Orbea Gain F25 (Afbeelding: Orbea)

5. Fietsen op vakantie? Huur een bijpassende elektrische fiets

Een reden waarom sommige mensen een e-bike aanschaffen is om hem op vakantie (in een meer bergachtig- of heuvelachtig langschap) te gebruiken. Deze aanschaf is alleen een aardig hap uit je vakantiebudget. Je kunt jezelf dat geld besparen (en het op vakantie uitgeven aan iedere avond uitgebreid uiteten gaan) door tijdens je weekendje weg of op je vakantie een e-bike te huren.

Doordat de populariteit van e-bikes in de laatste jaren enorm is toegenomen kun je op steeds meer plekken e-bikes huren. De twee grote voordelen van fietsverhuur op locatie is dat je niet zelf geen e-bike mee hoeft te nemen op vakantie, en dat deze fietsverhuur altijd de juiste e-bike verhuurt voor het landschap waarin jij je bevindt.

vintage electric elektrische fiets
Vintage Electric Cafe elektrische fiets (Afbeelding: Vintage Electric)

Ga je op vakantie naar een heuvelachtig gebied? Dan kun je daar vast een fietsverhuur vinden die e-bikes verhuurt met de een midden motor die het best rijdt in dit landschap. Ga je een weekendje weg naar de Ardennen? Dan kun je daar ongetwijfeld een fietsverhuur vinden die jou een elektrische mountainbike verhuurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: 5 redenen om er eentje te huren (en niet te kopen)
Sluiten