Elektrische fiets: 5 modellen die bestemd zijn tegen diefstal

Een elektrische fiets is een kostbare gadget. Een beetje e-bike kost al snel 2000 euro en sommige exemplaren kosten zelfs het vierdubbele. Goede beveiliging in de vorm van een slot of anti-diefstal systeem zijn dus meer dan welkom.

Sommige fietsfabrikanten hebben hier al bij het ontwerpen van de elektrische fiets over nagedacht. Er bestaan namelijk e-bikes met een slim geïntegreerde GPS-systeem om een fiets, als hij wordt gestolen, te kunnen traceren. Een welkome functie om je dure e-bike te beschermen. Hieronder hebben we vijf van deze slimme en handige elektrische fietsen voor je op een rij gezet.

Tiller rides’ slimme én soepele elektrische fiets

Tiller Rides is een Australisch fietsmerk waarvan de e-bikes er net zo chill uitzien als je verwacht. De fietsenfabrikant heeft verschillende elektrische fietsen in de collectie die voornamelijk geschikt zijn als stadsfietsen en commuter bikes.

Naast het opvallende design heeft de fiets ook opvallend slimme functies, waarvan een het ingebouwde 5-delige anti-diefstal systeem. Dit systeem bestaat uit een GPS-tracker waarmee je via de app altijd kunt zien waar de fiets is, een bewegingssensor met alarm, vergrendeling van de fiets via de app en centrale vergrendeling van beide wielen, de accu en het zichtbare slot. Benieuwd naar meer functies van deze toffe elektrische fiets? Check ze hier.

Tiller Rides Roadster X Elektrische fiets
Tiller Rides’ Roadster X (Afbeelding: Tiller Rides)

Elektrische fiets van VanMoof

Het Nederlandse VanMoof heeft een slim systeem in de nieuwe S3 en X3 gebouwd om diefstal tegen te gaan. De fiets heeft geen fysieke sleutel maar gaat op slot met behulp van een elektronisch slot. Dit slot kun je ontgrendelen middels de bijbehorende app of een code die je op de elektrische fiets zelf kunt invoeren.

Als iemand de e-bike probeert te stelen dan gaat er, net als bij de bovengenoemde fiets, een alarm af. Daarnaast kun je de e-bike ook tracken in het geval hij toch door iemand is gestolen. Deze mooie elektrische fiets lijkt aantrekkelijk voor dieven, maar is dat niet meer zodra ze beseffen dat de slimme snufjes ze flink tegenwerken.

VanMoof S2 en X2 elektrische fiets
De VanMoof S2 en X2 elektrische fiets (Afbeelding: VanMoof)

Mokumono Delta S e-bike met slim slot

De Delta S elektrische fiets van Mokumono heeft een vernieuwend frame en een vernieuwende anti-diefstal functie die, naast de fietsen uit dit rijtje, niet veel elektrische fietsen hebben. De fiets die in Nederland wordt gefabriceerd werkt net als de fiets van VanMoof met een app. In de fiets is een GPS-tracker gebouwd zodat je altijd op de app kunt zien waar je fiets is. Dit is handig als je bent vergeten waar je hem hebt geparkeerd, maar ook als hij gestolen is. Naast deze functie ontvang je ook een notificatie op je smartphone wanneer de fiets wordt verplaatst. Zo kun je direct actie ondernemen.

mokumono Delta S elektrische fiets
Mokumono Delta S (Afbeelding: Mokumono Cycles)

Stromer: slimme Zwitserse elektrische fiets

Ook in Zwitserland wordt er een elektrische fiets ontwikkeld met een slim slot en GPS-functie. De elektrische fietsen van de Zwitserse fietsenfabrikant ‘Stromer’ hebben allemaal een ingebouwd GPS-systeem. Dankzij de connectiviteit met een app op je smartphone weet je altijd waar je fiets is. Het slot van de fiets werkt via Bluetooth waardoor deze niet zomaar te kraken is. Stromer heeft zowel sterke commuter bikes als elektrische mountainbikes en speed pedelecs in de collectie.

Stromer ST5 elektrische fiets
Stromer ST5 (Afbeelding: Stromer Bikes)

Bosch motor met anti-diefstal systeem

Er zijn op dit moment nog niet veel elektrische fietsen op de markt met een ingebouwde GPS-tracker of een slim slot. Als jouw elektrische fiets geen slimme vergrendeling heeft of GPS-tracker dan betekent dat niet dat je een nieuwere en slimmere e-bike moet kopen. Vandaag de dag zijn er namelijk wel genoeg slimme sloten te koop om diefstal te voorkomen. Je kunt ook een stapje verder gaan en een nieuwe Bosch Performance Line motor op je e-bike laten zetten.

Zo hebben de nieuwe motoren uit deze lijn, in combinatie met het Kiox-display, een slim slot. Dit betekent dat je e-bike niet opstart zonder dat jouw specifieke display in de houder op de fiets is geklikt. Een nieuwe motor op je e-bike laten installeren is niet goedkoop, maar een compleet nieuwe e-bike met slim slot kost veel meer. Al ben je natuurlijk nog altijd goedkoper uit, en zeker net zo slim, als je een degelijk slim slot koopt.

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: 5 modellen die bestemd zijn tegen diefstal
Sluiten